Hopp til innhold

"Words of Love"

Av alle 50-tallsrockerne som inspirerte The Beatles, var kanskje Buddy Holly den viktigste. Historien bak "Words of Love handler om gruppenavn, låteierskap og romantikk.

Hør: Historien bak Words of Love

"Words of Love" ble skrevet av Buddy Holly, og innspilt første gang i 1957. The Beatles spilte ofte låta mens de spilte på The Cavern, og da sang George Harrison og John Lennon. På albumet "Beatles for Sale" sang Paul McCartney og John Lennon.

Det var forøvrig Buddy Holly som ga The Beatles ideen til navnet The Beatles, etter Buddy Hollys eget band The Crickets.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer, instrumentkoffert

Hør: Historien bak Words of Love

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober