Normal

"While My Guitar Gently Weeps"

George Harrison slo opp på en tilfeldig side i en tilfeldig bok, og fikk inspirasjon til en av sine mest kjente komposisjoner. Men han lot en annen gitarist fra et annet band spille gitarsoloen på "While My Guitar Gently Weeps".

Hør: Historien bak While My Guitar Gently Weeps

George Harrison fikk inspirasjon til sangen etter å ha lest "I Ching", som baserer seg på det østlige konseptet om at alt er relativt til alt annet, i motsetning til den vestlige tankegangen om at ting skjer tilfeldig.

Med dette i tankene, gikk Harrison bort til bokhylla hjemme hos sine foreldre, og plukket ut en tilfeldig bok. De første ordene han leste var "gently weeps", og det ble også arbeidstittelen på låta.

Da The Beatles skulle spille inn låta, inviterte de Eric Clapton til å spille gitarsolo.

Besetning:

Paul McCartney: Piano, orgel, bass, kor

John Lennon: Gitar

George Harrison: Akustisk gitar, hammondorgel, kor, vokal

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Eric Clapton: Gitar

Hør: Historien bak While My Guitar Gently Weeps

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

 

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen