«Westworld» får premiere i oktober

HBOs nye storsatsing, med Ingrid Bolsø Berdal i en av rollene, har endelig fått en premieredato.

Westworld

STORSATSING: Den nye TV-serien «Westworld» som produseres av HBO får premiere i oktober. Vår egen Ingrid Bolsø Berdal skal der spille sammen med blant annet Ed Harris og Anthony Hopkins.

Foto: JOHN P JOHNSON / HBO

«Westworld» er en ny storsatsing fra den amerikanske TV-kanalen HBO. TV-serien baserer seg på filmen med samme navn fra 1973 og handler om en westerninspirert fornøyelsespark der roboter spiller ut kundenes fantasier.

Ingrid Bolsø Berdal

SKRYT: Ingrid Bolsø Berdal fikk mye skryt av sin innsats i filmen «Hercules» i 2014. Nå blir hun snart å se på HBO.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Ingrid Bolsø Berdal spiller Armistice i serien, hvor også Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og Liam Hemsworth er med.

Armistice er en kriger og en brutal banditt som er hensynsløs overfor sine ofre, men evig lojal til sin gjeng med fredløse.

Etter å ha vært i produksjon i flere år har serien nå fått en premieredato. Ifølge en pressemelding fra HBO skal TV-serien ha premiere i oktober.

Store navn

I tillegg til en rekke kjente skuespillere, er det også store navn bak kamera. J.J. Abrams, mannen som regisserte Star Wars-filmen «The Force Awakens» er en av produsentene for serien.

Jonathan Nolan har skrevet manus. Han har tidligere jobbet med sin kjente regissørbror Christopher på blant annet «Interstellar» og Batman-trilogien.

Trøblete prosess

«Westworld» skulle opprinnelig hatt premiere i 2015, men ble utsatt da produksjonen stanset fordi Nolan trengte tid til å skrive ferdig manuset sammen med Lisa Joy.

HERCULES

NORSK DUO: I «Hercules» spilte Ingrid Bolsø Berdal sammen med Aksel Hennie.

Foto: Paramount / MGM

I fjor kom HBO under kritikk for at de ba statistene på serien skrive under på et skjema som ga kanalen mulighet til å vise skuespillerne i en rekke pikante situasjoner.

Skjemaet ble lekket på nett, og ifølge den britiske avisen The Guardian var følgende ting noe statistene måtte si ja til:

«(...) du kan bli bedt om å gjøre følgende: opptre naken, bruke falskt kjønnshår, utføre berøring med kjønnsorganer, la kjønnsorganer bli malt, simulere oralsex, posere på alle fire mens noen som er nakne sitter på ryggen din (..)»

Norsk innslag

Ingrid Bolsø Berdal ble klar for serien allerede i 2014. Da var hun aktuell som en kjempende amasone i filmen «Hercules», sammen med Aksel Hennie.

Kulturstrøm

 • Filmer mer tilgjengelige i 2021

  Warner Bros opplyser torsdag at de i 2021 kommer til å gjøre nye filmer tilgjengelige både på kino og på strømmetjenesten HBO Max samme dag, melder New York Times. Tiltaket innføres etter at kinoer har måttet stenge som følge av pandemien.

  Filmplakat i Hollywood.
  Foto: Valerie Macon / AFP
 • Dialektpris til Victor Sotberg

  YouTubar og programleiar Victor Sotberg frå Steinkjer har vunne Dialektprisen 2020. Prisen blir kvart år delt ut av Norsk Målungdom. – Det betyr heilt sjukt mykje for meg. Ikkje berre fordi eg er veldig stolt over mi trønderske dialekt, men fordi eg er glad i dialektar sånn generelt, seier 29-åringen til Norsk Målungdom.

  Victor Sotberg debuterer som artist med BlimE-låta 2020
  Foto: Svend Even Hærra / NRK
 • Operaen strømmer gratis i desember

  Den Norske Opera & Ballett får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser gratis fra lørdag 12. desember med premiere på Barberen i Sevilla.