NRK Meny
Normal

"We Can Work It Out"

Kjærlighetsforholdet mellom Paul McCartney og Jane Asher var til tider veldig turbulent. Det gikk bokstavelig talt på stumpene den dagen McCartney satte seg ned og skrev "We Can Work It Out".

We Can Work It Out / Day Tripper
Foto: EMI / Apple Corps

Hør: Historien bak We Can Work It Out

Paul McCartney skrev versene og refrengene, mens John Lennon skrev den 16-takter lange bridgen.

"We Can Work It Out" ble utgitt på singel med dobbel A-side sammen med "Day Tripper", 3. desember 1965. Det var forøvrig samme dag som plata "Rubber Soul" ble utgitt.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Akustisk gitar, trampeorgel

George Harrison: Tamburin

Ringo Starr: Trommer

Hør: Historien bak We Can Work It Out

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.