Hopp til innhold

«UFO-invasjon» skapte panikk

Jordanske myndigheter sendte ut sikkerhetspersonell på jakt etter utenomjordiske da avisen Al Ghad på førstesiden hevdet at flere UFO-er hadde landet utenfor byen Jafr.

ufo

Både borgermesteren og innbyggerne i Jafr gikk fem på da avisen Al Ghad skrev at flere UFO-er hadde lyst opp byen og skremt innbyggere ut i gatene i ekte «Independence Day»-stil.

Foto: ARKIV / Scanpix

Datoen var 1. april, men det gikk innbyggerne i den jordanske byen Jafr hus forbi.

I stedet brøt det ut panikk da avisen meldte at tre meter høye romvesener hadde landet i flere UFO-er like utenfor byen.

Ifølge Al Ghad lyste UFO-ene opp hele byen, forstyrret den elektroniske kommunikasjonen og fikk skrekkslagne innbyggere til å strømme ut i gatene.

Les også: Norsk lysfenomen fenger USA

Ville evakuere byen

Aprilsspøken slo derimot ikke godt an hos Jafrs borgermester Mohammed Mleihan, som sendte sikkerhetspersonell ut i nærområdet for å lete etter de langveisfarne.

– Folk fryktet at romvesenene skulle angripe dem.Elever ble hjemme fra skolen, foreldrene deres var redde, og jeg var like ved å evakuere alle de 13 000 innbyggerne, forteller Mleihan til nyhetsbyrået AP.

Ifølge en anonym kilde i jordanske myndigheter, var de ikke langt unna fra å igangsette en kriseplan i byen.

Les også: Storbritannia letter på UFO-sløret

Nett-TV: UFO-mysteriet i Hessdalen kan være energirevolusjon

Ikke første gang

orson welles

Orson Welles skapte panikk i USA da han i 1938 dramatiserte boken «The War of the Worlds» på radio.

Foto: HO / AFP

Avisen har i ettertid ringt byens myndigheter og unnskyldt seg, men borgermesteren vurderer fortsatt å saksøke Al Ghad for «den store løgnen». Redaktør Moussa Barhoumeh mener derimot at saken er blåst helt ut av proporsjoner.

– Vår intensjon var å underholde, ikke skremme, sier han til AP.

Les også: UFO-invasjon i kristetid

Hør: UFO, overtro og nedgangstider

Det er derimot ikke første gang en falsk nyhet om en romvesen-invasjon har gått galt. I 1938 førte som kjent Orson Welles radioversjon av «The War of the Worlds» til massehysteri blant lyttere i USA som trodde at en invasjon fra Mars var i full gang.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.