Hopp til innhold

"Twist And Shout"

"Twist and Shout" er en av de mest kjente innspillingene til The Beatles, og etter manges mening også blant de aller beste.

Hør: Historien bak Twist And Shout

The Beatles hadde egentlig ikke tenkt å spille inn "Twist And Shout", og John Lennon var totalt utslitt da han ble bedt om å gi alt sent på kvelden, mandag 11. februar 1963. Han klarte likevel å gjøre en historisk innsats, gav alt, og sang og brølte så han nesten mistet stemmen før han var ferdig.

Låta ble skrevet av Phil Medley og Bert Russell, og først utgitt med the Topnotes, men ble ingen suksess før The Isley Brothers gjorde en versjon i 1962.

Besetning:

John Lennon: Gitar, vokal

Paul McCartney: Bass, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Hør:  Historien bak Twist And Shout

Tilbake til The Beatles komplett

 

Hør: Historien bak Twist And Shout

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.