NRK Meny
Normal

"Twist And Shout"

"Twist and Shout" er en av de mest kjente innspillingene til The Beatles, og etter manges mening også blant de aller beste.

Hør: Historien bak Twist And Shout

The Beatles hadde egentlig ikke tenkt å spille inn "Twist And Shout", og John Lennon var totalt utslitt da han ble bedt om å gi alt sent på kvelden, mandag 11. februar 1963. Han klarte likevel å gjøre en historisk innsats, gav alt, og sang og brølte så han nesten mistet stemmen før han var ferdig.

Låta ble skrevet av Phil Medley og Bert Russell, og først utgitt med the Topnotes, men ble ingen suksess før The Isley Brothers gjorde en versjon i 1962.

Besetning:

John Lennon: Gitar, vokal

Paul McCartney: Bass, kor

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Hør:  Historien bak Twist And Shout

Tilbake til The Beatles komplett

 

Hør: Historien bak Twist And Shout

 

 

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP