NRK Meny
Normal

Lytt til «Tvillingsjel.no»

Hvis man lager en profil på et sjekkested, som på ingen måte henger sammen med virkeligheten. Kan man forvente seg å finne en sjelevenn da? Åse (Ingrid Bolsø Berdal) forsøker i «Tvillingsjel.no».

Kan man finne en tvillingsjel på nettet?
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Lytt til Tvillingsjel.no:

Tvillingsjel.no

I Tvillingsjel.no spiller Ingrid Bolsø Bærdal den frustrerte kvinnen Åse, som med svært lite hell jakter på den store kjærligheten på nettet.

Frustrert reserve-«Tussi»

Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen
Foto: Anne Liv Ekroll

Åse jobber som reserve-«Tussi» (eselet Tussi er en av Ole Brumms beste venner) på forskjellige kjøpesentre og blir utsatt for de pinligste nedverdigelser på scenen så vel som privat.

På mange måter føler hun at hun er i ferd med å bli den rollen hun halvhjertet spiller. Verken Åse eller Tussi er der de burde være i livet. Hun burde hatt mer kontroll. Større frihet.

Sist, men ikke minst, hun burde hatt en mann som var riktig for henne.

Den riktige mannen

En dag treffer hun Den riktige mannen. Han spør (som om det var den enkleste ting i verden) om de ikke bare skal ta en øl? Dette er så uvanlig rett på sak at Åse umulig kan takle det. For det kan jo ikke være så enkelt?

Dessuten tør hun ikke. Man kan aldri vite hva slags gærninger som springer rundt der ute. Da føles nettet tryggere, selv om hun ikke har hatt hellet med seg der heller.

Åge, for eksempel, han var ikke helt den han utga seg for å være. Ærlighet varer på ingen måte lengst, i alle fall ikke online. Men går det an å finne en tvillingsjel hvis man ikke er ærlig mot seg selv?

«Tvillingsjel.no» er skrevet av Inger Johanne Strøm, som debuterte som dramatiker i Radioteatret med dette stykket.

Regi: Else Barratt-Due
Lyddesign: Eivin Berger
Produsent: Mette Sapiraa

Radioteatret i NRK P2, søndag 28/2 kl. 15.03 og mandag 1/3 kl. 21.03