NRK Meny
Normal

Lytt til «Tvillingsjel.no»

Hvis man lager en profil på et sjekkested, som på ingen måte henger sammen med virkeligheten. Kan man forvente seg å finne en sjelevenn da? Åse (Ingrid Bolsø Berdal) forsøker i «Tvillingsjel.no».

Kan man finne en tvillingsjel på nettet?
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Lytt til Tvillingsjel.no:

Tvillingsjel.no

I Tvillingsjel.no spiller Ingrid Bolsø Bærdal den frustrerte kvinnen Åse, som med svært lite hell jakter på den store kjærligheten på nettet.

Frustrert reserve-«Tussi»

Ingrid Bolsø Berdal spiller hovedrollen
Foto: Anne Liv Ekroll

Åse jobber som reserve-«Tussi» (eselet Tussi er en av Ole Brumms beste venner) på forskjellige kjøpesentre og blir utsatt for de pinligste nedverdigelser på scenen så vel som privat.

På mange måter føler hun at hun er i ferd med å bli den rollen hun halvhjertet spiller. Verken Åse eller Tussi er der de burde være i livet. Hun burde hatt mer kontroll. Større frihet.

Sist, men ikke minst, hun burde hatt en mann som var riktig for henne.

Den riktige mannen

En dag treffer hun Den riktige mannen. Han spør (som om det var den enkleste ting i verden) om de ikke bare skal ta en øl? Dette er så uvanlig rett på sak at Åse umulig kan takle det. For det kan jo ikke være så enkelt?

Dessuten tør hun ikke. Man kan aldri vite hva slags gærninger som springer rundt der ute. Da føles nettet tryggere, selv om hun ikke har hatt hellet med seg der heller.

Åge, for eksempel, han var ikke helt den han utga seg for å være. Ærlighet varer på ingen måte lengst, i alle fall ikke online. Men går det an å finne en tvillingsjel hvis man ikke er ærlig mot seg selv?

«Tvillingsjel.no» er skrevet av Inger Johanne Strøm, som debuterte som dramatiker i Radioteatret med dette stykket.

Regi: Else Barratt-Due
Lyddesign: Eivin Berger
Produsent: Mette Sapiraa

Radioteatret i NRK P2, søndag 28/2 kl. 15.03 og mandag 1/3 kl. 21.03

Kulturstrøm

  • Populær 50 år etter sin død

    Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

    Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
  • Fotball-VM ble radiosuksess

    Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

    – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).