– Vi ble overrasket da Det hvite hus tok kontakt

Michelle Obama skal være så stor fan av den britiske dramaserien «Downton Abbey» at hun måtte be om få spesialsendt siste sesong til Det hvite hus.

Ekteparet Obama og Downton Abbey

Ekteparet Obama er så glade i «Downton Abbey» at de ikke klarte å vente på den amerikanske sesongpremieren. Nå får de en sniktitt.

Foto: ITV/ Scanpix

Det har lenge vært kjent at den amerikanske presidentfruen er en stor fan av dramaserien «Downton Abbey». USA ligger litt etter Europa i visning av serien, og sesong tre, som for tiden sendes på NRK1 hver søndag, starter ikke før den 6. januar i statene.

Det ble rett og slett for lenge å vente for Fru Obama.

I følge britiske medier skal hun derfor ha tatt kontakt med sjefene i ITV (som produserer serien) og spurt om de kunne sende henne en DVD med de nye episodene på allerede nå.

Ba Obama holde på hemmeligheten

En kilde i ITV sier: «Vi har hørt at ekteparet Obama er glade i serien, men vi ble veldig overrasket når noen fra førstedamens kontor faktisk tok kontakt og ba om å få serien. De var veldig høflige, og det var med stor glede at vi sendte noen DVDer over.»

ITV understreket overfor Obama at de håper ekteparet ville holde innholdet hemmelig og ikke ødelegge den store finalen for resten av fansen i Amerika.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hollywood står i kø

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love er alle uttalte fans av «Downton Abbey».

Foto: Scanpix

Familien Obama er slett ikke de eneste kjendisene som er glade i det britiske kostymedramaet. På listen over fans står også navn som Harrison Ford, Sarah Jessica Parker, Hillary Clinton og Martha Steward.

En rekke skuespillere, blant annet Tom Hanks og Christina Hendrix, har også «fridd» til serieskaperne via media om å få en rolle i serien, men den eneste Hollywood-skuespilleren som har fått ja til å være med til nå er Shirley MacLaine.

Ekteparet Crawley på middag

Noen fans er mer eksotiske enn andre. I mars i år inviterte det amerikanske presidentparet «Downton»-stjernene Hugh Bonneville og Elizabeth McGovern sammen med statsminister David Cameron til Det hvite hus for et lite middagsbesøk.

Downton-stjernene stilte med glede. Men om presidentparet allerede da fikk et lite hint om hva som skjer i de kommende episodene, det vet ingen.

Hva synes du om «Downton Abbey»? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Musikklinja i Nord-Østerdal reddet

    Styringspartiene i Innlandet fylkeskommune, Sp og Ap, har snudd i avgjørelsen om å legge ned tre av linjene ved Nord-Østerdal videregående skole fra høsten. Dette gjelder bl a musikk, dans og drama, som hadde én søker for lite til at det formelle kravet skulle møtes. Mange har engasjert seg i saken, og nå er tilbudet reddet, skriver avisa Alvdal midt i væla.

  • Faithfull om koronasykdommen

    Artisten Marianne Faithfull (74) sier til New York Times at hennes kamp mot covid-19 og langvarige ettervirkninger har vært den tøffeste kampen hun har hatt. Tidligere har hun bl.a. overlevd en overdose med sovemedisin og vært avhengig av heroin.

  • Færre digitale kulturopplevelser

    Digital kulturbruk er nesten halvert i år, sammenlignet med i fjor. Det viser en undersøkelse fra Opinion som gjennom pandemien har spurt over 20.700 nordmenn om deltagelse på digitale kulturopplevelser, og i hvilke grad man betaler for disse. – Viljen til å betale for digitale kulturopplevelser er stabil i pandemien. Det tyder på at nedgangen i digital kulturbruk heller skyldes mangel på tilbud enn etterspørsel, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.