NRK Meny
Normal

– Vi ble overrasket da Det hvite hus tok kontakt

Michelle Obama skal være så stor fan av den britiske dramaserien «Downton Abbey» at hun måtte be om få spesialsendt siste sesong til Det hvite hus.

Ekteparet Obama og Downton Abbey

Ekteparet Obama er så glade i «Downton Abbey» at de ikke klarte å vente på den amerikanske sesongpremieren. Nå får de en sniktitt.

Foto: ITV/ Scanpix

Det har lenge vært kjent at den amerikanske presidentfruen er en stor fan av dramaserien «Downton Abbey». USA ligger litt etter Europa i visning av serien, og sesong tre, som for tiden sendes på NRK1 hver søndag, starter ikke før den 6. januar i statene.

Det ble rett og slett for lenge å vente for Fru Obama.

I følge britiske medier skal hun derfor ha tatt kontakt med sjefene i ITV (som produserer serien) og spurt om de kunne sende henne en DVD med de nye episodene på allerede nå.

Ba Obama holde på hemmeligheten

En kilde i ITV sier: «Vi har hørt at ekteparet Obama er glade i serien, men vi ble veldig overrasket når noen fra førstedamens kontor faktisk tok kontakt og ba om å få serien. De var veldig høflige, og det var med stor glede at vi sendte noen DVDer over.»

ITV understreket overfor Obama at de håper ekteparet ville holde innholdet hemmelig og ikke ødelegge den store finalen for resten av fansen i Amerika.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hollywood står i kø

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love er alle uttalte fans av «Downton Abbey».

Foto: Scanpix

Familien Obama er slett ikke de eneste kjendisene som er glade i det britiske kostymedramaet. På listen over fans står også navn som Harrison Ford, Sarah Jessica Parker, Hillary Clinton og Martha Steward.

En rekke skuespillere, blant annet Tom Hanks og Christina Hendrix, har også «fridd» til serieskaperne via media om å få en rolle i serien, men den eneste Hollywood-skuespilleren som har fått ja til å være med til nå er Shirley MacLaine.

Ekteparet Crawley på middag

Noen fans er mer eksotiske enn andre. I mars i år inviterte det amerikanske presidentparet «Downton»-stjernene Hugh Bonneville og Elizabeth McGovern sammen med statsminister David Cameron til Det hvite hus for et lite middagsbesøk.

Downton-stjernene stilte med glede. Men om presidentparet allerede da fikk et lite hint om hva som skjer i de kommende episodene, det vet ingen.

Hva synes du om «Downton Abbey»? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Superstjerner på sykebesøk

    Soullegenden Stevie Wonder og borgerrettsforkjemperen Jesse Jackson er blant dem som har besøkt alvorlig syke Aretha Franklin denne uken. Også Franklins tidligere ektemann Glynn Turnman har besøkt souldronningen i hjemmet hennes i Detroit.

  • «9 to 5»-oppfølger

    Skuespillerveteran Jane Fonda bekrefter ifølge People.com at det kommer en oppfølger til filmklassikeren «9 to 5» fra 1980, med Fonda selv, Lily Tomlin og Dolly Parton i rollene.

    Lily Tomlin, Jane Fonda and Dolly Parton laugh at special editon DVD release party of "9 to 5" in Hollywood
    Foto: Fred Prouser / Reuters