NRK Meny
Normal

– Vi ble overrasket da Det hvite hus tok kontakt

Michelle Obama skal være så stor fan av den britiske dramaserien «Downton Abbey» at hun måtte be om få spesialsendt siste sesong til Det hvite hus.

Ekteparet Obama og Downton Abbey

Ekteparet Obama er så glade i «Downton Abbey» at de ikke klarte å vente på den amerikanske sesongpremieren. Nå får de en sniktitt.

Foto: ITV/ Scanpix

Det har lenge vært kjent at den amerikanske presidentfruen er en stor fan av dramaserien «Downton Abbey». USA ligger litt etter Europa i visning av serien, og sesong tre, som for tiden sendes på NRK1 hver søndag, starter ikke før den 6. januar i statene.

Det ble rett og slett for lenge å vente for Fru Obama.

I følge britiske medier skal hun derfor ha tatt kontakt med sjefene i ITV (som produserer serien) og spurt om de kunne sende henne en DVD med de nye episodene på allerede nå.

Ba Obama holde på hemmeligheten

En kilde i ITV sier: «Vi har hørt at ekteparet Obama er glade i serien, men vi ble veldig overrasket når noen fra førstedamens kontor faktisk tok kontakt og ba om å få serien. De var veldig høflige, og det var med stor glede at vi sendte noen DVDer over.»

ITV understreket overfor Obama at de håper ekteparet ville holde innholdet hemmelig og ikke ødelegge den store finalen for resten av fansen i Amerika.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hollywood står i kø

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love

Tom Hanks, Sarah Jessica Parker, Harrison Ford og Cortney Love er alle uttalte fans av «Downton Abbey».

Foto: Scanpix

Familien Obama er slett ikke de eneste kjendisene som er glade i det britiske kostymedramaet. På listen over fans står også navn som Harrison Ford, Sarah Jessica Parker, Hillary Clinton og Martha Steward.

En rekke skuespillere, blant annet Tom Hanks og Christina Hendrix, har også «fridd» til serieskaperne via media om å få en rolle i serien, men den eneste Hollywood-skuespilleren som har fått ja til å være med til nå er Shirley MacLaine.

Ekteparet Crawley på middag

Noen fans er mer eksotiske enn andre. I mars i år inviterte det amerikanske presidentparet «Downton»-stjernene Hugh Bonneville og Elizabeth McGovern sammen med statsminister David Cameron til Det hvite hus for et lite middagsbesøk.

Downton-stjernene stilte med glede. Men om presidentparet allerede da fikk et lite hint om hva som skjer i de kommende episodene, det vet ingen.

Hva synes du om «Downton Abbey»? Si din mening her:

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).