NRK Meny
Normal

«Top Gear» kommer til Norge i helgen

SURREY (NRK): Bilene er allerede i Norge, røper den ferske «Top Gear»-programlederen til NRK.

Espen Aas møtte som vanlig opp i dress på jobb i England. Men dette ble ikke en vanlig dag på jobben. Og Top Gear kommer til Norge i helgen.

TESTTUR: NRKs Espen Aas fikk teste en tur med Chris Harris og en BMW M3. Det gikk ikke sakte.

Atlanterhavsveien

FÅR BESØK PÅ LØRDAG: Atlanterhavsveien får fartsfylt besøk til helgen. Den nasjonal turistvei på Nordmøre i Møre og Romsdal blir innspillingssted for «Top Gear».

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

NRK møter de nye «Top Gear»-fjesene utenfor programmets studio i Surrey utenfor London. Etter hvert som flere av programlederne, inkludert mystiske The Stig, råkjører rundt på øvingsbanen ligger det en tett eim av svidd gummi over hele området.

Det er her, hvor alle bilene står stilt ut og «Top Gear» har sitt hovedkvarter, at programleder Chris Evans avslører at de snart er på vei til Norge.

– Det er meningen at vi skal til Norge på lørdag for å lage et program. Bilene har allerede dratt avgårde. Om Matt LeBlanc og jeg drar, finner jeg først ut om et par timer.

– Vet du hva dere skal finne på?

– Ja, jeg vet hva vi skal gjøre, sier programlederen og ler, uten å avsløre noe mer.

Men etter intervjuet får NRK får vite at det er den spektakulære Atlanterhavsveien som skal være lekeplassen for «Top Gear»-teamet når de kommer til Norge.

Chris Evans fra Top Gear i NRK-intervju

NYTT TEAM: Skuespiller, radioprater og bilentusiast Chris Evans er programleder i nye Top Gear. The Stig er også med, og til helgen er det innspilling på norske veier.

Foto: Johan E. Bull

Høy fart og selvtillit

Etter at verdens tre mest kjente biljournalister sluttet i Top Gear i fjor, fikk radioveteranen Chris Evans jobben med å lede det populære programmet videre.

Nå er sesongen klar for lansering, og med seg har han motorjournalist Chris Harris, Formel 1-sjåfør David Coulthard, journalist Rory Reid, skuespiller Matt LeBlanc og den tyske BMW-sjåføren Sabine Schmitz.

Alle er klar over at de nye «Top Gear»-fjesene har store sko å fylle, etter at Jeremy Clarkson i fjor ble sagt opp av BBC etter å ha havnet i en slåsskamp med en produsent.

Til tross for de høye forventningene, er selvtilliten på topp hos den nye hovedprogramlederen.

– Det eneste vi kan gjøre er å lage et best mulig program. Og det er det vi har gjort. Jeg er kjempefornøyd med programmene vi har laget. Veldig, veldig fornøyd. Vi kunne ikke ha laget dem noe bedre, sier Chris Evans til NRK.

Evans gjør det han kan for ikke å sammenligne seg selv med Jeremy Clarkson, og er heller ikke særlig nervøs for å bli målt opp mot den tidligere programlederen.

– Hvis man bekymrer seg én prosent, så kan den ene prosenten ende opp med å ødelegge hele programmet. Jeg har selvfølgelig tenkt på det mer enn én prosent, men jeg prøver å holde det på et minimum. Hver gang vi lager et program, så glemmer vi det.

– Det er helt andre mennesker og andre karakterer med i denne sesongen av Top Gear. Så vi kopierer ikke, skyter den tyske BMW-sjåføren Sabine Schmitz inn.

23. sesong av «Top Gear» – verdens mest sette faktaserie – går på luften 29. mai i Storbritannia og 31. mai på BBCs nye nordiske kanal BBC Brit i Norge.

Matt le blanc i top gear bil med hjelm på

HENTER VENNER?: Matt LeBlanc er godt kjent fra suksesserien «Friends» og ifølge britiske medier vil han gjerne ha med seg skuespillerne som spilte Ross og Monica med i nye «Top Gear».

Foto: Dominic Lipinski / Ap
Det første klippet fra den nye sesongen av bilprogrammet Top Gear.

SE VIDEO: Første episode kommer snart på norske TV-skjermer, og her er den første smakebiten på neste sesong av «Top Gear».

Kulturstrøm

 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3