NRK Meny
Normal

«Top Gear»-gutta ruineres i Norge

– Jeg har 900 norske kroner i lommepenger, og det holder jo så vidt til et glass vin, sier Jeremy Clarkson fra «Top Gear». Se video fra det helsprø showet her!

Video Top Gear i Oslo

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De kunne valgt Los Angeles, men satset på Oslo. Nå er gutta fra det britiske motormagasinet «Top Gear» på plass i Oslo Spektrum, hvor de skal holde ti show for til sammen 45.000 nordmenn.

Og det er de norske prisene som bekymrer Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May mest.

– Hvis jeg skulle trenge nye sokker eller sko mens jeg er her, kommer jeg til å bli ruinert, sier bilglade Richard Hammond.

– Jeg har 100 pund (omtrent 900 norske kroner) i lommepenger, og det holder jo så vidt til et glass vin. Jeg besvimer hver gang jeg skal kjøpe noe her. Jeg betalte vel omtrent en million pund for en pakke sigaretter i dag, forteller en sjokkert Jeremy Clarkson til NRK.no.

SE VIDEO: – Det kan gå galt...

Video Top Gear i Oslo

Lover dikt og ballett

Gutta kom rett fra Johannesburg, og lover endringer i showet. Det må det bli, for showet i Sør-Afrika var utendørs.

– Og det høljeregnet. Med alle lyskastrene ble det som å være i en gigantisk elektrisk stol.

– Men det stoppet likevel ikke fansen fra å komme; de var ikke akkurat vanskelig å underholde der, forteller Hammond.

Han kan love ballett, dikt og dype samtaler under showene i Oslo Spektrum de neste dagene.

– Og eksplosjoner og biler på tak og sånne ting. For ikke å glemme bilfotball! Det er morsomt å se på, og utrolig gøy for oss som får holde på med det.

Ferrari

Denne Ferrarien er bare en av flere biler som er med under showet i Oslo Spektrum.

Foto: Melody Talebi / NRK

– Lovlydige på grunn av høye bøter?

Top Gear

Richard Hammon, Jeremy Clarkson og James May er på plass i Oslo.

Foto: Melody Talebi / NRK

«Top Gear»-gutta er glade i fart - høy fart. De har selvfølgelig også merket seg de lave fartsgrensene i Norge.

– Jeg burde kanskje ikke si det, men sist gang jeg var her kjørte jeg veldig fort. Blant annet kjørte jeg forbi en dame som virket helt sjokkert over hvor fort jeg faktisk kjørte, forteller Jeremy Clarkson.

Richard Hammond tror nordmenn kjører så pent fordi bøtene er så dyre - som alt annet her i landet.

– Vi har tenkt oss ut på byen mens vi er her. Hvordan klarer egentlig nordmenn å gå ut her? De må vel spare i to uker for å få råd?

Tenker ikke sikkerhet

Både James May og Richard Hammond har blitt skadd i bilulykker de siste årene. Bilen skal ha vært oppe i en hastighet på 450 km/t i bilen Hammond kjørte, og tilstanden var kritisk i en periode.

– Hva med sikkerheten her inne i Spektrum?

– Vi bryr oss ikke om sikkerhet. Hvis «Top Gear» skulle bli trygt, ville det jo ikke bli «Top Gear», svarer Richard Hammond med et smil.

SE VIDEO: NRK.no besøkte «Top Gear» i Birmingham

Video a245dba6-c2ae-4623-b229-41414489cfdc.jpg

Kulturstrøm

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».

 • Obama deler lesetips

  I helga delte Barack Obama seks lesetips med følgjarane sine på Facebook. Den tidlegare presidenten innrømde at desse bøkene er noko tyngre enn det han kjem til å lese i sommar.

 • Smurfer i virtuell virkeligehet

  I år feirer belgierne smurfenes 60 års jubileum ved å invitere tilhengere inn i en stor virtuell smurfeverden. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Gjennom hologrammer og virtuell virkelighetsteknologi kan besøkende på Bruxelles Expo bli like små som smurfer, og oppleve mystiske skoger og bo i smurfehus. Det er tegneserieskaperen Peyo som først tegnet smurfene som bifigurer i en annen fortelling. De små, blå skogsdvergene med hvite hatter ble raskt populære, og i 1959 fikk de sitt første eget album. Det har til dags dato kommet 26 smurfealbum og fire spillefilmer, senest i 2011.

  Laster Twitter-innhold