NRK Meny
Normal

«Top Gear» er endelig tilbake!

I kveld får endelig norske TV-seere se episoden med den mye omtalte «avsløringen» av hvem som skjuler seg under hjelmen til «the Stig».

Top Gear
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det populære britiske motorprogrammet er i kveld endelig tilbake med nye episoder på NRK3, og den etterlengtede premieren på sesong 13 starter med en brakavsløring.

Over syv millioner briter samlet seg i spenning foran TV-en da episoden gikk på BBC i juni. Journalister i hele Europa kastet seg over tastaturene da den tidligere formel 1-føreren Michael Schumacher ble «avslørt» som «Top Gear» sin testsjåfør av programleder Jeremy Clarkson.

Les også: Tok av hjelmen til «the Stig»

Men allerede før programmet var over, tydet mye på at det hele var et PR-triks.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

the Stig, Top Gear

Er det Michael Schumacher som skjuler seg under hjelmen til the Stig, eller er identiteten til Top Gears testsjåfør forsatt et mysterium?

Foto: Scanpix/AFP

Historisk kappløp

– Jeg tror ikke Michael Schumacher er «the Stig», uttalte Clarkson etter at formel 1-føreren hadde prøvekjørt en runde på «Top Gear»-banen, ifølge BBC .

BBC har i ettertid nektet å bekrefte om avsløringen var reell eller ikke.

Les også: Clarkson: – Norge er et rart land

Top Gear

Richard Hammond skal kjøre motorsykkel anno 1949 i et kappløp fra London til Edinburgh.

Foto: BBC

I tillegg til «the Stig», inneholder kveldens sesongpremiere et kappløp fra London til Edinburgh – anno 1949. Hva kommer først frem av en Jaguar XK120, en Vincent Black Shadow motorsykkel og et damplokomotiv?

Tidligere i Norge

Det populære motorprogrammet er solgt til flere land, og har vært sendt på NRK i mange år. «Top Gear» har også flere ganger vært i Norge, blant annet for å teste hvordan diverse biler hadde gjort det i OL-grener som skihopp og bob-kjøring på Lillehammer.

Top Gear

Jeremy Clarkson tester damptog.

Foto: BBC

Programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May er kjent for å tøye grensene, og for Hammond gikk det fryktelig galt da han i 2006 krasjet i 450 km/t i en jetdrevet bil. Programlederen fikk alvorlige hodeskader, og det populære programmet ble utsatt frem til 39-åringen var på beina igjen i 2007.

Les også: Top Gear-programleder alvorlig skadd

Top Gear

Mens James May velger seg en Jaguar.

Foto: BBC

Rundt 350 millioner seere antas å følge med på «Top Gear» i de 32 landene programmet sendes. På NRK3 vil det denne vinteren sendes mandager klokken 19.55, med reprise onsdag og lørdag kveld.

Takket være NRKs nye avtale med BBC og HBO , kan denne sesongen av Top Gear også vises i Nett-TV, der hver episode vil være tilgjengelig i 14 dager etter at de ble sendt på TV.

Hva synes du er det beste med programmet?

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP