NRK Meny
Normal

"There's a Place"

The Beatles måtte lage sin første LP på rekordtid. 10 av de 14 sangene på platen ble spilt inn i løpet av én eneste dag, 11. febrar 1963. Den første sangen som ble spilt inn denne dagen var "There's a Place".

Hør: Historien bak There's A Place

"There's a Place" ble skrevet av John Lennon under inspirasjon av "Somewhere" fra West Side Story. Mens teksten høres ut til å handle om ei jente, er det egentlig tankene den handler om.

Besetning:

John Lennon: Gitar, sang

Paul McCartney: Bass, sang

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Hør: Historien bak There's A Place

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).