Hopp til innhold

"The Travelling Radioheads"

Reiseradioens nye boyband har nå endelig fått et navn, som er en hyllest både til gruppa Radiohead og Reiseradioen.

Shahzad Rana, Olav Viksmo Slettan og Alex Rosén i musikkstudio
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Last ned låta som mp3 her!  

Alex Rosén, Shahzad Rana og Olav Viksmo Slettan utgjør boybandet som nå har fått navnet "The Travelling Radioheads". Vinneren av navnkonkurransen er Oddbjørn Sæther fra Trondheim.

Sommerhit

Olav Viksmo Slettan, Shahzad Rana og Alex Rosén
Foto: Jan Henrik Mo / NRK

Reiseradioens massive sommerhit, " Vi tar tier'n i år ", ble spilt for første gang sist søndag. Det var lytterne som har foreslo ord som skulle være med i teksten. Ut fra disse ble det  snekret sammen en låt om sommerens evige utfordring – nemlig å hoppe fra tier’n.

De tre trubadurene i Reiseradioen – nå kjent som ”The Travelling Radioheads” - tolket musikkprodusent Johannes Ringens smekre melodi på frisinnet vis, men manglet altså navn på gruppa

Hundrevis av forslag

 - Vi fikk inn flere hundre forslag, og det var utrolig mange bra, sier Olav Viksmo Slettan, en av frontfigurene i gruppa. "Notoneboys", "The Tonedeafs" og "Bimboys" var blant de som nådde høyt opp. Likevel var det umiddelbar konsensus rundt navnet "The Travelling Radioheads". 

- Vi er radiohoder, reisende og har ingenting imot sammenlikningen med gruppa Radiohead, sier Viksmo Slettan.

Ikke absoutt gehør

Alle tre er enige om at det er vanskelig å synge, og innrømmer gjerne at ingen av dem har absoutt gehør.

- Alex korer og er den flinkeste, men Shahzad Rana og jeg har nok litt igjen før vi kan kalles musikalske. Uansett har vi fått voldsomt mye mer respekt for Aylar. Det er virkelig vanskelig å få til en god sommerhit, humrer Viksmo Slettan.

Vil inn på VG-lista

På tross litt manglende musikalsk klang, har gutta likevel ambisjoner. Målet for "The Travelling Radioheads" er å bli lastet ned så mye at de kommer seg inn på VG-lista.

- Vi vil inn i den eksklusive Grandiosa-klubben, sier Viksmo Slettan som også kan fortelle at P1-ledelsen ikke tok sjansen på å trykke opp 30 eksemplarer av låta fordi de mente det ville være økonomisk uforsvarlig.

- Vi får heller håpe at det er noen lettlurte blant lytterne våre eller i hvert fall noen som vet å sette pris på god musikk, ler Olav Viksmo Slettan i Reiseradioen.

Det hører også med til historien at den lykkelige vinneren av navnkonkurransen stikker av med en flott mannetruse med bildet av medlemmene i gruppa.

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.