Hopp til innhold

«The Rock» er verdens best betalte mannlige skuespiller

Med en inntekt på 64,5 millioner dollar topper Dwayne «The Rock» Johnson listen over verdens best betalte mannlige skuespillere.

Skuespiller Dwayne Johnson

TJENER MEST: Dwayne «The Rock» Johnson tjente 64.5 millioner dollar fra 1. juni 2015 til 1. juni 2016. Her er han på premieren for filmen «Central Intelligence» i juni i år.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Med en inntekt på 64.5 millioner dollar danket Dwayne “The Rock” Johnson kollega Robert Downey Jr. som verdens best betalte mannlige skuespiller.

Inntekten på 64,5 millioner dollar tilsvarer 531.589.650 norske kroner i dagens valutakurs.

Johnson, som mer enn doblet inntekten fra året før, tjente dermed nesten 20 millioner dollar mer enn Jennifer Lawrence, verdens best betalte kvinnelige skuespiller.

Magasinet Forbes publiserer årlig en liste over de best betalte skuespillerne i verden. Listen viser inntekter fra 1. juni 2015 til 1. juni 2016, før skatt og andre avgifter er trukket fra.

I tillegg til skuespillerkarrieren er «The Rock» tidligere kjent fra karrierer som fribryter, vektløfter og amerikansk fotballspiller.

Ifølge Forbes kommer skuespillerens inntektshopp av forskuddsutbetalinger for filmer som «Central Intelligence», «Fast 8» og «Baywatch».

De neste på listen er:

2. Jackie Chan – 61 millioner dollar.

Det er lenge siden Chan spilte hovedroller i amerikanske storsatsinger, men har spilt i flere kinesiske filmer de siste årene. Det siste året har han vært aktuell i filmen «Monkey King».

3. Matt Damon – 55 millioner dollar

Damons film «The Martian» tjente 630 millioner dollar. I tillegg til The Martian var Damon også aktuell med filmene «Jason Bourne» og «The Great Wall».

4. Tom Cruise – 53 millioner dollar

Scientologi-frontmannen og skuespilleren Tom Cruise fikk godt betalt for å returnere til lerretet som agenten Ethan Hunt i filmen «Mission: Impossible Rogue Nation». Så langt har «Mission: Impossible»-filmene tjent inn nesten 2.8 milliarder dollar på verdensbasis.

5. Johnny Depp – 48 millioner dollar

Den amerikanske skuespilleren har tjent godt på rollene i «Pirates of the Caribbean» og «Alice Through the Looking Glass».

6. Ben Affleck – 43 millioner dollar

Selv om «Batman v Superman» ikke høstet spesielt gode kritikker, tjente filmen enormt mye penger. På verdensbasis dro filmen, hvor Affleck spiller Batman, inn over 870 millioner dollar. Ifølge Forbes har Affleck aldri tjent mer enn han har gjort det siste året.

7. Vin Diesel – 35 millioner dollar

Med en solid forskuddsutbetaling for innsatsen i filmen «Furious 8», i tillegg til en oppfølger av «Guardians of The Galaxy», har den amerikanske spilleren klatret inn på Forbes liste for tredje gang.

8. Shah Rukh Khan – 33 millioner dollar

Khan er den som tjener mest av Bollywood-stjernene. I løpet av det siste året har han blant annet spilt hovedrollen i filmsuksessen «Dilwale», i tillegg til flere andre filmer.

8. Robert Downey Jr. – 33 millioner dollar

Den amerikanske skuespilleren som toppet listen i fjor, men har i år falt åtte plasser ned. Ifølge Forbes har inntekten til Downey sunket med 58 prosent på et år.

10. Akshay Kumar – 31,5 millioner dollar

Den indiske Bollywood-stjernen kommer på delt tiendeplass med en inntekt på 31.5 millioner dollar. Kumar har spilt i tre filmsuksesser det siste året, men har også tjent mye penger på reklame, blant annet for Honda motorsykler.

10. Brad Pitt – 31,5 millioner dollar.

I fjor produserte og spilte 52 år gamle Pitt i filmen «The Big Short». Filmen vant en Oscar og tjente over 133,3 millioner dollar på verdensbasis. Amerikaneren er for tiden aktuell som skuespiller i filmen «War Machine».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.