NRK Meny
Normal

«The Jinx»-hovedperson arrestert i New Orleans

Den drapsmistenkte millionæren og eiendomsarvingen Robert Durst, aktuell i dokumentarserien «The Jinx», er arrestert i New Orleans. Pågripelsen skal være knyttet til en femten år gammel drapssak i Los Angeles.

Robert Durst

MILLIONÆRMORDER? Dokumentarserien «The Jinx» dykker ned i de mange mysteriene rundt millionæren Robert Durst. Den folkesky millionæren knyttes til en sporløs forsvinning og to drap, men er kun dømt for mindre lovbrudd.

Foto: F. Carter Smith / Polaris

Ryan Gosling

SPILTE DURST: Ryan Gosling spilte en lett fiksjonalisert utgave av Durst i Andrew Jareckis «All Good Things» fra 2010.

Foto: Michael loccisano / Afp

En anonym tjenestemann i New Orleans-politiet bekrefter overfor New York Times at Durst, den 71 år gamle arvingen til en av New Yorks eiendomsimperier, er pågrepet på en arrestordre utstedt av politiet i Los Angeles, California.

Pågripelsen er trolig knyttet til en 15 år gammel drapssak, og skjer dagen før siste episode av dokumentarserien «The Jinx» går på amerikanske skjermer.

Millionær og mulig seriemorder

Dokumentarserien «The Jinx», som de siste ukene har gått på betalkanalen HBO, har på kort tid fått en ivrig fanskare og mye positiv omtale.

Serien nøster opp drapene som har fulgt i millionæren og eiendomsarvingen Robert Dursts kjølvann siden 1980-tallet.

Durst havnet først i kikkerten til politiet da kona Kathleen McCormack forsvant fra deres hjem i New York i 1982. Atten år senere, i 2000, ble Dursts venninne Susan Berman, som politiet tror hadde opplysninger om konas forsvinning, funnet drept i sitt hjem i Los Angeles.

I og med at arrestordren er utstedt av Los Angeles-politiet, er pågripelsen trolig knyttet til drapet på Berman. Durst ble i sin tid avhørt i forbindelse med drapssaken, men ble aldri siktet. New York Times skrev tidligere denne uka at påtalemyndigheten hadde gjenåpnet saken.

Tiltalt for å ha drept og partert naboen

Saken som for alvor puttet Durst i amerikanske mediers søkelys, var drapet på naboen Morris Black i Galveston, Texas, i 2001. Black ble funnet drept og partert i Galveston-bukta, og Durst ble tiltalt for drapet.

Etter en rettssak preget av stor medieinteresse ble Durst frifunnet for drapet, men endte opp med å sone tre år i fengsel for å ha manipulert bevis og for å ha brutt meldeplikten.

Regissør Andrew Jarecki lagde i 2010 en fiksjonalisert versjon av historien, med Ryan Gosling i rollen som Durst.

I etterkant tok Durst selv kontakt med filmskaperen, og resultatet ble en TV-serie på seks episoder der Jarecki har intervjuet både Durst selv, familien hans og flere av de sentrale aktørene i etterforskningen og rettssaken.

Siste episode av serien går sendes passende nok på amerikansk TV i kveld.

Kulturstrøm

 • Dom mot tyrkiske journalister

  Minst 13 journalister fra den tyrkiske avisen Cumhuriyet ble dømt for terroranklager i Istanbul i kveld. Tre ble frikjent, ifølge Reuters.

  Tyrkiske journalister i rettsak
  Foto: Yasin Akgul / AFP
 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag.