NRK Meny
Normal

«The Big Lebowski» er død

Skuespiller David Huddleston, som er kjent for sin tittelrolle som «The Big Lebowski» er død, 85 år gammel.

David Huddleston ankommer Golden Boot Awards i 2002

BLE 85 ÅR GAMMEL: David Huddleston døde av sykdom denne uken. Han er mest kjent for sin rolle som den eldre, funksjonshemmede millionæren Jeffrey Lebowski.

Foto: ROBERT GALBRAITH / Reuters

David Huddleston døde av hjerte og nyresykdom tirsdag denne uken, melder Variety.com.

Huddleston er kanskje mest kjent for sin tittelrolle i kultklassikeren «The Big Lebowski», signert filmbrødrene Joel og Ethan Coen fra 1998.

Huddleston startet sin skuespillerkarriere i 1969, og har spilt en rekke gjesteroller i ulike filmer og TV-serier, som «Walker Texas Ranger», «Gilmore Girls» og «The West Wing». Han ble også nominert til Emmy for rollen som bestefar Albert «Gramps» Arnold i serien «The Wonder Years».

Huddleston spilte også i flere filmer, som tittelrollen i «Santa Claus: The Movie» fra 1985, «Blazing Saddles» og «The Producers».

Han etterlater seg enke Sarah Koeppe.

Kulturstrøm

  • – Kulturpolitikken må styrke folk

    – Politikken bør fremme den demokratiske samtalen ved å styrke evne og vilje hos befolkningen til å finne og fortolke informasjon og forstå ytringer, slår en studie av kulturens rolle i Norge fast. Studien er gjort for Kulturdepartementet, og skal gi innspill til mulige endringer i kulturpolitikken.Det vises til flere trender som man venter kommer til å påvirke hvordan kulturen påvirker samfunnet i årene som kommer. Les hele rapporten her.

  • – Kulturutbytte, men ikke i penger

    Norges utbytte av programmet som har kostet Norge nærmere 167 millioner kroner de siste tre årene er vanskelig å måle i kroner og øre, men programmet er likevel verdifullt, skriver Kulturdepartementet. De har fått evaluert Norges deltakelse i EU-programmet «Kreativt Europa». Programmet gir norske aktører innen TV, film, kunst og kultur muligheter til å samarbeide internasjonalt og til å nå ut til et større europeisk publikum. Les hele rapporten her.