Hopp til innhold

"Thank You Girl"

Hver eneste av de tidlige låtene til The Beatles ble innspilt med det for øyet at den skulle være en hit-single, men noen havnet på B-siden.

Hør: Historien bak Thank You Girl

John Lennon og Paul McCartney satt på hver sin hotellseng og kastet strofer til hverandre da de laget "Thank You Girl". Låta skulle egentlig være The Beatles tredje single, men havnet i stedet på B-siden på "From Me to You", som ble spilt inn samme dag, 5. mars 1963.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, vokal

John Lennon: Gitar, munnspill, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer

Hør:  Historien bak Thank You Girl

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober