Hopp til innhold

– Aschehoug-direktør oppdaget etter tastefeil

Tre gale sifre i eget kontonummer under en pengeoverføring førte til at Aschehoug-direktøren ble avslørt, ifølge politiet. Han er nå siktet for underslag.

Fasaden på Aschehoug forlag på Sehesteds plass i Oslo

Fasaden på Aschehoug forlag på Sehesteds plass i Oslo. Her jobbet den underslagssiktede eks-direktøren i mange år.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Den tidligere Aschehoug-toppen tilsto i politiavhør onsdag denne uken underslag av 4,4 millioner kroner og forsøk på underslag av ytterligere én million kroner. Det skriver DN.

Han har nå status som siktet. Siktelsen omhandler underslag og dokumentforfalskning ved to anledninger, ifølge Oslo politidistrikt.

Ifølge DN ble den siste millionoverføringen til eks-forlagstoppen stoppet etter en tastefeil.

– Det siste underslaget ble avslørt ved at han gjorde en feil ved angivelsen av kontonummer. Han tastet tre sifre i eget kontonummer feil da han skulle overføre den siste millionen. Det var nokså tilfeldig at det ble oppdaget, sier politiadvokat Knut Horn til avisen.

– Bygget hytte for pengene

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at forlaget Aschehougs tidligere konserndirektør for økonomi og finans hadde innrømmet underslag i millionklassen.

– Pengene har gått til hans private forbruk, sier politiadvokat Horn til DN.

Avisen erfarer at pengene fra underslagene relaterer seg blant annet til en privat hyttebygging i Nore og Ulvdal. Politiet ønsker ikke å kommentere dette.

– Motivet har vært å dekke opp annen gjeld. Det har vært knyttet til at han har hatt høye private utgifter, sier Knut Horn til DN.

LES OGSÅ:

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)