NRK Meny
Normal

– Aschehoug-direktør oppdaget etter tastefeil

Tre gale sifre i eget kontonummer under en pengeoverføring førte til at Aschehoug-direktøren ble avslørt, ifølge politiet. Han er nå siktet for underslag.

Fasaden på Aschehoug forlag på Sehesteds plass i Oslo

Fasaden på Aschehoug forlag på Sehesteds plass i Oslo. Her jobbet den underslagssiktede eks-direktøren i mange år.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Den tidligere Aschehoug-toppen tilsto i politiavhør onsdag denne uken underslag av 4,4 millioner kroner og forsøk på underslag av ytterligere én million kroner. Det skriver DN.

Han har nå status som siktet. Siktelsen omhandler underslag og dokumentforfalskning ved to anledninger, ifølge Oslo politidistrikt.

Ifølge DN ble den siste millionoverføringen til eks-forlagstoppen stoppet etter en tastefeil.

– Det siste underslaget ble avslørt ved at han gjorde en feil ved angivelsen av kontonummer. Han tastet tre sifre i eget kontonummer feil da han skulle overføre den siste millionen. Det var nokså tilfeldig at det ble oppdaget, sier politiadvokat Knut Horn til avisen.

– Bygget hytte for pengene

Det var tidligere denne måneden det ble kjent at forlaget Aschehougs tidligere konserndirektør for økonomi og finans hadde innrømmet underslag i millionklassen.

– Pengene har gått til hans private forbruk, sier politiadvokat Horn til DN.

Avisen erfarer at pengene fra underslagene relaterer seg blant annet til en privat hyttebygging i Nore og Ulvdal. Politiet ønsker ikke å kommentere dette.

– Motivet har vært å dekke opp annen gjeld. Det har vært knyttet til at han har hatt høye private utgifter, sier Knut Horn til DN.

LES OGSÅ: