NRK Meny
Normal

«Suser avgårde» på Rockefeller

deLillos tar'n helt ut med «Suser avgårde» på Rockefeller til høsten.

deLillos på P3Sessions

deLillos, her på P3Sessions-konsert, gjør hele 'Suser Avgårde' på Rockefeller til høsten.

Foto: Merete Haseth / NRK

deLillos '85.

Lars Lillo-Stenberg og deLillos utvider besetningen i bandet på Rockefeller.

Foto: Merete Haseth / NRK

Les også: DeLillos til Månefestivalen

Les også: Ny låt fra deLillos

Se bilder: DeLillos'85 på Elm Street

Alt om deLillos!

Fredag 28. september spiller deLillos låtene fra albumet «Suser avgårde» på Rockefeller scene i Oslo.

Tidenes norske album

Dagsavisen og Nye Takter har akkurat kåret «Suser avgårde» til tidenes norske album, og nå feirer gruppa med en konsert på Rockefeller.

Bandet skal framføre hele albumet, med utvidet besetning - og utvalgte ekstra numre.

- Skal bli interessant

deLillos: Suser Avgårde

deLillos' 'Suser Avgårde' ble kåret til tidenes norske album av Dagsavisen.

Foto: Albumcover

Platen som utkom i 1986, inneholder klassikere som «Min beibi dro av sted», «Tøff i pyjamas» og «Livet er en liten dings».

- Vi har spilt de aller fleste låtene opp igjennom årene, men det å ta'n helt ut og spille hele plata som et musikkverk, skal bli interessant, sier Lars Lillo-Stenberg til Dagsavisen .

– Hvis jeg skulle vært med og stemt, ville jeg ikke sagt at «Suser avgårde» er tidenes norske plate. Jeg vet ikke engang om det er den beste deLillos-plata. Men kanskje, muligens, er «Suser avgårde» tidenes norske debutplate, sier Lillo-Stenberg videre.

– Jeg føler meg beæret. «Suser avgårde» har en spesiell plass i hjertet mitt, sier Lars Beckstrøm.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Drake topper for tredje uke på rad

  Den kanadiske rapperen Drakes femte soloalbum ble sluppet 29. juni, og har allerede ligget tre uker på førsteplassen på Billboards topp 200-liste, skriver Rolling Stone. Albumet er dermed det første til å toppe den prestisjetunge amerikanske hitlisten like lenge siden den britiske artisten Adele toppet listen tre uker i strekk i desember 2016 med albumet «25». Polerte, men melodiøse tussmørke-beats, mener NRKs anmelder om Drakes «Scorpion».

  Drake
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • 55 år gammel Bowie-låt oppdaget

  En hittil ukjent låt som den legendariske artisten sang i starten av karrieren er funnet i en gammel brødkurv, skriver The Guardian. 16 år gamle Bowie, som den gangen het David Jones, spilte inn låten «I Never Dreamed» i et lite studio sør i London sammen med bandet The Konrads. Men ingen plateselskaper ville gi ut låten. David Hadfield var trommis i bandet, og fant demotapen i en gammel brødkurv mens han ryddet i huset til bestefaren sin. – Det var jeg som bestemte at David skulle synge på låten, sier Hadfield til avisen. Tapen anslås å gå for 10.000 pund, eller 100.000 kroner på auksjon. Bowie døde av kreft januar 2016, bare to dager etter at han slapp sitt siste album, «Blackstar».

  David Bowie
 • Anmeldelse: Minnesmerke 22.juli

  – Jeg kan godt forstå at det var viktig å få noe på plass nå; at de pårørende og overlevende og hele nasjonen trenger et sted å sørge, at de som er for unge til å ha sine egne minner fra 22. juli kan ha et sted å ta innover seg denne hendelsen. Men jeg må si jeg er inderlig glad for at dette er et midlertidig minnesmerke, skriver NRKs kunstanmelder.