NRK Meny
Normal

"Strawberry Fields Forever"

"Guds velsignelse og litt flaks," er hvordan produsent George Martin har beskrevet "Strawberry Fields Forever". Hør den utrolige historien om en av de beste innspillingene til The Beatles.

Porten til Strawberry Field
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Hør: Historien bak Strawberry Fields Forever

"Strawberry Fields Forever" er inspirert av barnehjemmet Strawberry Field, som lå et steinkast unna John Lennons barndomshjem.

Da George Martin skulle mikse "Strawberry Fields Forever" klippet han sammen to ulike innspillinger som gikk i to ulike tempo og tonearter. Men ved å pithce ned den ene, traff han tonearten og tempoet til den første.

- Det var med Guds velsignelse og litt flaks, uttalte George Martin i ettertid.

Strawberry Field

Barnehjemmet Strawberry Field lå bare et steinkast unna John Lennons barndomshjem 'Mendips'.

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Besetning:

Paul McCartney: Vokal, bass, fløyte, bongos, mellotron, timpani

John Lennon: Vokal, congas, gitar, cembalo

George Harrison: Congas, gitar, timpani, brannklokke, tablaharpe

Ringo Starr: Trommer, maracas, baklengs cymbal

George Martin: Piano

David Mason: Piccolofløyte, trompet

Philip Jones: Trompet

Frank Clarke: Kontrabass

Hør: Historien bak Strawberry Fields Forever

Tilbake til The Beatles komplett

 

 

 

Kulturstrøm

  • Stolt over sangboka

    Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

  • Nyopprettet stipend for unge poeter

    Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

  • Oral Bee til Sentrum Scene

    1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).