«Snømannen»-innspillingen i gang i Oslo

Norgeshistoriens største filmproduksjon begynte innspillingen i Oslo i dag. NRK kom så tett på som vi klarte.

Mandag begynte innspillingen av den internasjonale storfilmen «Snømannen» med Michael Fassbender i hovedrollen. NRK kom så tett på som vi klarte.

HYSJHYSJ: Hemmelighold preger innspillingen av «Snømannen». Presseansvarlig Sasha Gibson tok seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet.

«Snømannen»-innspilling i Oslo

HEMMELIGHOLD: Filmproduksjonen har satt opp en sikkerhetssone rundt Gustav Vigelands Monolitt-skulptur i Frognerparken. Dette er så tett innpå innspillingen som vi kom i dag.

Foto: Helga Tunheim / NRK

– Jeg trodde ikke det kom til å ta dere lang tid å finne oss, ler «Snømannen»-innspillingens presseansvarlige Sasha Gibson når NRK treffer på henne i Frognerparken i Oslo.

Rundt det kjente landemerket Monolitten er det sperret av et område for filminnspillingen, og uvedkommende får ikke slippe inn, heller ikke NRK.

Gibson tar seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet. Hun er svært fornøyd med første innspillingsdag.

Innspilling av «Snømannen»

I MØRKET: Innspillingen fortsatte på kveldstid mandag. Her er en gammel trevilla på Skøyen badet i flomlysene fra produksjonen.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Det har gått veldig bra. Vi har hatt flott vær, og Frognerparken er nydeilg, en fabelaktig location. Vi er glade over å være her. Vi har blitt velsignet med snø, vår største utfordring nå er kulda, minus femten. Men jeg er blitt forsikra om at det kommer til å bli varmere etter hvert.

– Har Michael Fassbender vært på settet i dag?

– Ja, vi har begynt å filme med ham i dag.

– Hvordan har det gått?

– Veldig bra. Vi har skutt noen fine scener i dag, det kommer til å bli fantastisk, sier Gibson, før hun haster inn på settet igjen.

Kulturstrøm

 • Blir Artist in Residence

  John Zorn (67) blir Artist in Residence på Moldejazz neste år. Det seier festivalsjef Mariann Bjørnelv til rbnett.no. Den amerikanske multiinstrumentalisten og komponisten har vore på jazzfestivalen tre gonger før. Festivalen ønsker også å få verdsstjerna John Legend tilbake til utescena på Romsdalsmuseet.

  John Zorn
  Foto: Pressebilde
 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».