«Snømannen»-innspillingen i gang i Oslo

Norgeshistoriens største filmproduksjon begynte innspillingen i Oslo i dag. NRK kom så tett på som vi klarte.

Mandag begynte innspillingen av den internasjonale storfilmen «Snømannen» med Michael Fassbender i hovedrollen. NRK kom så tett på som vi klarte.

HYSJHYSJ: Hemmelighold preger innspillingen av «Snømannen». Presseansvarlig Sasha Gibson tok seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet.

«Snømannen»-innspilling i Oslo

HEMMELIGHOLD: Filmproduksjonen har satt opp en sikkerhetssone rundt Gustav Vigelands Monolitt-skulptur i Frognerparken. Dette er så tett innpå innspillingen som vi kom i dag.

Foto: Helga Tunheim / NRK

– Jeg trodde ikke det kom til å ta dere lang tid å finne oss, ler «Snømannen»-innspillingens presseansvarlige Sasha Gibson når NRK treffer på henne i Frognerparken i Oslo.

Rundt det kjente landemerket Monolitten er det sperret av et område for filminnspillingen, og uvedkommende får ikke slippe inn, heller ikke NRK.

Gibson tar seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet. Hun er svært fornøyd med første innspillingsdag.

Innspilling av «Snømannen»

I MØRKET: Innspillingen fortsatte på kveldstid mandag. Her er en gammel trevilla på Skøyen badet i flomlysene fra produksjonen.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Det har gått veldig bra. Vi har hatt flott vær, og Frognerparken er nydeilg, en fabelaktig location. Vi er glade over å være her. Vi har blitt velsignet med snø, vår største utfordring nå er kulda, minus femten. Men jeg er blitt forsikra om at det kommer til å bli varmere etter hvert.

– Har Michael Fassbender vært på settet i dag?

– Ja, vi har begynt å filme med ham i dag.

– Hvordan har det gått?

– Veldig bra. Vi har skutt noen fine scener i dag, det kommer til å bli fantastisk, sier Gibson, før hun haster inn på settet igjen.

Kulturstrøm

 • Gikk langt inn i personlig stoff

  – Et uskarpt fotografi fungerte bedre akkurat der, sier Steffen Kverneland om hvordan han illustrerte tegneserieromanen «En frivillig død». Den handler om farens selvmord og tiden før. – Det kom som lyn fra klar himmel, for meg. Han hadde psykiske problemer, gikk på medisiner, men det hjalp ikke, sier Kverneland til litteraturprogrammet Brenner live. Mesterlig utført, mente NRKs litteraturkritiker om boken da den kom ut i høst.

  Utdrag fra tegneserieromanen En frivillig død
 • – Deilige drypp av julestemning

  – Kurt Russell som julenisse er definitivt verdt å sjekke ut, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «The Christmas Chronicles». – Uten en nissefar som både serverer kule replikker, store sjarmporsjoner, massevis av nisseenergi og noen deilige drypp av julestemning, ville filmen fått et øye mindre på terningen. NRKs kritiker får litt plastsmak av veslevoksne hovedroller og et simpelt «julen må reddes»-manus. Filmen er produsert av Netflix.

  Kurt Russel i The Christmas Chronicles
  Foto: Netflix