«Snømannen»-innspillingen i gang i Oslo

Norgeshistoriens største filmproduksjon begynte innspillingen i Oslo i dag. NRK kom så tett på som vi klarte.

Mandag begynte innspillingen av den internasjonale storfilmen «Snømannen» med Michael Fassbender i hovedrollen. NRK kom så tett på som vi klarte.

HYSJHYSJ: Hemmelighold preger innspillingen av «Snømannen». Presseansvarlig Sasha Gibson tok seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet.

«Snømannen»-innspilling i Oslo

HEMMELIGHOLD: Filmproduksjonen har satt opp en sikkerhetssone rundt Gustav Vigelands Monolitt-skulptur i Frognerparken. Dette er så tett innpå innspillingen som vi kom i dag.

Foto: Helga Tunheim / NRK

– Jeg trodde ikke det kom til å ta dere lang tid å finne oss, ler «Snømannen»-innspillingens presseansvarlige Sasha Gibson når NRK treffer på henne i Frognerparken i Oslo.

Rundt det kjente landemerket Monolitten er det sperret av et område for filminnspillingen, og uvedkommende får ikke slippe inn, heller ikke NRK.

Gibson tar seg likevel tid til en prat med NRK på trygg avstand fra settet. Hun er svært fornøyd med første innspillingsdag.

Innspilling av «Snømannen»

I MØRKET: Innspillingen fortsatte på kveldstid mandag. Her er en gammel trevilla på Skøyen badet i flomlysene fra produksjonen.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Det har gått veldig bra. Vi har hatt flott vær, og Frognerparken er nydeilg, en fabelaktig location. Vi er glade over å være her. Vi har blitt velsignet med snø, vår største utfordring nå er kulda, minus femten. Men jeg er blitt forsikra om at det kommer til å bli varmere etter hvert.

– Har Michael Fassbender vært på settet i dag?

– Ja, vi har begynt å filme med ham i dag.

– Hvordan har det gått?

– Veldig bra. Vi har skutt noen fine scener i dag, det kommer til å bli fantastisk, sier Gibson, før hun haster inn på settet igjen.

Kulturstrøm

  • Afrikastemmen får NRKs språkpris

    NRK-journalist Tomm Kristiansen får kringkastingssjefens språkpris for sitt umiskjennelige, tydelige bokmål. Hans stemme har brakt Afrika nærmere, mener juryen. Kristiansen, også kjent som stemmen fra Afrika, går av med pensjon 31. januar.

    Tomm Kristiansen
    Foto: Ole Kaland / NRK / Ole Kaland