Hopp til innhold

«Skam»-William i ny serie: – Vi har jobbet for dette lenge

«Skam»-stjernen skal spille i TV 3-serien «Elven». Innspillingen i indre Troms starter mandag. – Vi har jobbet for dette lenge, sier manusforfatter Arne Berggren.

Thomas Hayes

FERDIG MED WILLIAM: Thomas Hayes er klar for den nye TV-serien «Elven». Her på den røde løperen før lanseringen av kleskolleksjon Kygo Life på Taket på Steen og Strøm tidligere i sommer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– At vi landet Thomas gjør meg kjempeglad. Vi har jobbet for dette lenge, sier Arne Berggren, som har skrevet manuset sammen med Kristine Berg.

Thomas Hayes, skuespilleren som sa fra seg rollen som William i suksesserien «Skam» tidligere i sommer, returnerer til skjermen. Denne gangen til TV3 og tv-serien «Elven».

Berggren beskriver Hayes som en utrolig spennende skuespiller.

– Det er sjelden å se et sånt Hollywood-ansikt i Norge. Vi skrev på serien da «Skam» gikk, og la merke til ham der. Vi tenkte at «det hadde vært en interessant soldat i vår serie». Det har vært en lang prosess, sier Berggren.

Thriller fra indre Troms

Handlingen i «Elven» spiller seg ut ved Målselva i indre Troms, hovedelva i Målselvvassdraget som ligger i Målselv kommune. Nordlys har tidligere omtalt serien som en thrillerserie.

– Å spille inn i Nord-Norge er helt fantastisk. Det er utrolig mange flinke folk her, sier Berggren.

Manusforfatteren forteller at han har jobbet med serien i mange år.

– Mens vi har jobbet med serien, har de gamle historiene om den kalde krigen begynt å bli levende igjen. Jeg er glad vi har et forsvar her oppe, for å si det sånn, sier Berggren.

Lokale krefter

– Berggren har gjort en jævla bra jobb. Han våger å satse på en serie med lokalt råstoff, location og studio, sier Svein Andersen, filmfaglig ansvarlig i FilmCamp.

FilmCamp er et ressurs- og produksjonssenter for film- og TV-produksjon, og jobber for å øke filmproduksjonen i regionen.

– Dere er ikke redd for å få horder av tenåringsjenter til settet nå når «Skam»-William er med?

– Vi har hatt flere store stjerner her tidligere, og det er klart at Hayes har blitt en stjerne etter «Skam». Jeg skjønner godt at han beundres, han er en flink fyr. Vi er stolte over å få ham hit, sier Andersen.

Ifølge Andersen er serien basert på virkelige hendelser fra Nord-Norge.

– Nord-Norge er ikke bare et krysningspunkt mellom øst og vest, men vi har også ressurser det har vært krangel og krig om i århundrer. Serien behandler flere problemstillinger, sier Andersen, som trekker linjer mellom «Elven» og «Skam».

– Begge deler er en del av Norge.

Satser på nord

Ifølge Andersen har FilmCamp bidratt til innspillinger i millionklassen.

– I dag har vi besøk av et fransk team som jobber med et prosjekt verdt 100 millioner. I morgen kommer noen fra Spania. Det er travelt, sier Andersen.

Ifølge Andersen har FilmCamp gjort 51 filmer på ti år, og produksjonene har lagt igjen rundt 200 millioner.

– Det er klart at det utvikler både filmbransjen og næringslivet rundt oss. Vi er et næringspolitisk redskap for Troms fylke. Vi feirer 10-årsjubileet med å lage «Elven», sier Andersen.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)