«Skam»-stjernene møter folket

I helgen avsluttes «Skam»-eventyret, og aller siste episode vises lørdag kveld.

I morgen er det siste episode av SKAM – i dag fikk verden for første gang møte skuespillerne og redaksjonen. For første gang snakker de om denne eventyrlige suksessen.SKAM møtte pressen

MØTTE PRESSEN: I kveld møtte skuespillerne pressen og folket for første gang.

Avslutningen av serien ble markert i kveld, og skuespillerne møtte folket for første gang. I streamen ovenfor kan du se «Skam»-skuespillerne svare på spørsmål sendt inn til NRK.

Noora går aldri med maskara

Josefine Frida Pettersen har i to år hatt rollen som Noora. Hun sier det er en spesiell ting som skiller henne og karakteren.

– Noora går aldri med maskara. Det gjør Josefine, sier hun og smiler til reporteren.

Noora var hovedperson i sesong to av den populære serien. Hun sier det var vanskelig å spille inn delen med nakenbildet.

– Man tenkte at dette skjer med jenter hele tiden. Jeg følte med henne. Man leser overalt at slike ting skjer, og det var veldig vanskelig.

Iman Meskini på den gule løperen

Iman Meskini har aldri drevet med skuespill før, men har likevel hatt den viktigste rollen i den siste sesongen av «Skam».

Trenger mer åpenhet

Karakteren Even som spilles av Henrik Holm, var i serien en del av det populære paret Isak og Even. Karakteren har også en psykisk lidelse. Henrik sier det har vært viktig for han å representere dette på en god måte.

– Den største innvirkningen for min del, er alle de menneskene som kommer bort til meg og forteller hvor mye det har betydd for dem.

Han sier vi trenger mer åpenhet.

– Det blir større forskjeller i verden, og derfor må man være oppmerksomme på det som skjer rundt seg.

Se hvem Marlon Langeland vil at Jonas (karakteren han spiller i Skam) skal ende opp med?

Blitt glad i karakteren

Skuespiller Rakel Øfsti Nesje spiller karakteren Linn. Hun forteller at hun har blitt glad i karakteren sin.

– Det er trist å ikke få være den karakteren mer.

Hvis du ikke skulle spilt Linn, hvem ville du spilt?

– Jeg ville spilt Noora, fordi hun er kul og reflektert.

Iman Meskini har vært hovedperson i år. Hun sier det har gått kjempebra å spille hovedpersonen Sana denne sesongen.

– Jeg har lært så mye om meg selv også. Jeg har aldri drevet med skuespill, men Julie er et geni og bringer frem ting i deg som du ikke trodde du hadde.

Hva har vært det vanskeligste?

– Å spille sint. Jeg husker første gang det stod i manus at Sana smiler, så tenkte jeg wow. Da fikk jeg lov å smile.

Hva er ditt håp for Yousef og Sana?

– Jeg tror på skjebnen. Så det som skjer, det må skje.

«Skam»-stjernene møter folket.

Mange minner

Cengiz Al er kjent som karakteren Yousef i Skam. Han sier han har fått mange gode venner siden han startet i serien.

– Det er veldig trist at det er over, men mange har opplevd mye mer enn meg i serien. Jeg har fått mange minner jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har bygget et sterkt bånd til de jeg jobber med og fått mange nye venner, sier han.

– Det er trist at vi ikke kommer til å jobbe sammen, men vi kommer til å møtes i andre settinger.

Yousef er i Istanbul, men kommer tilbake i august. Hva skjer?

–Han synes det er trist fordi han har forlatt den tyrkiske familien sin i Tyrkia, men snakker med Sana videre. Yousef finner seg ikke en ny sommerflørt, han er ikke sånn.

Cengiz Al er kjent som karakteren Yousef i Skam. Han forteller hvilken av scenene i Skam som var den vanskeligste for ham som skuespiller.

Gråt masse

Ulrikke Falch, som spiller Vilde i «Skam»- serien sier hun synes det er trist at det er over.

– Det var veldig trist å spille inn siste episode, jeg så rundt meg og opplevde de menneskene jeg har jobbet med i to år. Jeg gråt masse.

Hva blir veien videre for Ulrikke?

– Jeg skal studere.

Skal du legge skuespill på hylla?

– Nei, jeg tenker at en ting ikke utelukker det andre. Utdanning er alltid godt i bunn og grunn.

Skuespiller Marlon Langeland synes også det er trist at «Skam» er over.

– Det er litt rart da, når man holder på med noe så lenge så blir det en del av hverdagen.

Etter sommeren, hvem er Jonas helst sammen med?

– Jeg må nok si Eva. Det er gullparet og har vært det siden første episode.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noensinne. Ballonggutta avslører hvilken av karakterene de helst ville ha spilt.

Ballongutta avslører hva som er drømmerollen i Skam

Stor suksess

«Skam» har siden premieren i 2015 hatt enorm suksess. Det er ikke bare norske ungdommer som har engasjert seg i serien. Også utenlandske tenåringer har kastet seg på «Skam»-trenden, selv etter at serieskaper Julie Andem først ble møtt med skepsis da hun prøvde å selge serien til utlandet.

Serien har fått mye ros for å være en realistisk gjenspeiling av norsk ungdomsliv, og vant flere priser under fjorårets og årets Gullruten. Serien ble også hedret med Nordens Språkpris 2016, for sin evne til å engasjere et ungt nordisk publikum og bygge positivholdninger til nabospråkene.

I morgen sendes siste episode av «Skam», som er den mest sette nettserien på NRK noengang.«Skam»-siden har i gjennomsnitt 1,2 millioner unike brukere per uke, og mer enn en million strømmer episodene.

Kulturstrøm

 • Google endrer annonsesystemet sitt

  Google slutter å selge annonser basert på teknologi som sporer brukeres nettbruk. De vil heller ta i bruk et nytt system for målrettede annonser, som ikke bruker «cookies», og det nye systemet vil testes på nettleseren Chrome i mars, opplyser Google.

 • Dolly Parton ga penger til vaksine

  Dolly Parton delte bilde av seg selv i sosiale medier når hun får covid-19-vaksinen, og fleipet med at hun "fikk smake sin egen medisin". 75-åringen var blant dem som bidro til å finansiere utviklingen av Moderna-vaksinen. Hun la også ut en video med en oppfordring til sine millioner av følgere i sosiale meder om å ta vaksinen om de kunne.

  Laster Twitter-innhold
 • Grant til «Dungeons & Dragons»-film

  Hugh Grant er klar for en rolle i filmen som henter inspirasjon fra rollespillet «Dungeons & Dragons». Grant skal spille skurken Jonathan Goldstein, melder Variety. «Dungeons & Dragons», som spilles med papir, penn og terninger, ble lansert i 1974, og har blitt spilt av over 50 millioner mennesker (NTB).

  Hugh Grant
  Foto: HANDOUT / Reuters