«Skam»-skaper bekrefter sesong 3

Julie Andem og Mari Magnus fra «Skam» deltok på Nordiske Mediedager i Bergen.

På Nordiske Mediedager i Bergen var Julie Andem og Mari Magnus fra suksesserien «Skam» til stede for å svare på spørsmål. – Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sier Julie Andem.

SKAM: Regissør og manusforfatteren til SKAM Julie Andem (t.v.) og Mari Magnus snakket om suksesserien på Nordiske Mediedager i Bergen i dag.

Nordiske Mediedager i Bergen var Julie Andem og Mari Magnus fra suksesserien «Skam» til stede for å svare på spørsmål.

Dramaserien «Skam»

SERIE: Skam er en nettserie rettet mot jenter på 16 år

Foto: NRK

Julie Andem skriver og regisserer serien, mens Mari Magnus er ansvarlig for all publisering på nett og i sosiale medier. Hun sørger altså for at du kan følge karakterene fra serien på Instagram, Facebook og Skams hjemmesider hver dag.

Mot slutten av sesjonen bekreftet Andem at det blir en tredje sesong av «Skam».

– Det blir en sesong 3. Jeg begynner å skrive på den før sommeren, sier hun.

Dermed blir ungdommene ved Nissen videregående skole å se i hvert fall en sesong til.

Tittelen ble bestemt på audition

I løpet av den 40 minutter lange sesjonen kom det også frem en del andre interessante ting rundt den populære serien. Som for eksempel at navnet «Skam» dukket opp på audition.

– Vi visste ikke hva serien skulle hete. Uansett hva vi kom frem til så var alt galt, sier Andem.

Derfor lot de ungdommene bestemme selv. På venteværelset der 1200 personer deltok på audition ble det hengt opp et ark der de kunne skrive sine forslag til navn.

– Vi kokte det ned til ti navn, og de siste på audition fikk stemme. Skam vant, men den kunne like gjerne blitt hetende noe annet, sier Andem.

Skam-skaperne om hvordan serien fikk navnet Skam

SKAM: Julie Andem og Mari Magnus forteller hvordan serien ble kalt Skam.

Stor prosess

SKAM på Nordiske Mediedager

SKAM: Julie Andem og Mari Magnus ble intervjuet om SKAM i 40 minutter. Der bekreftet Andem at det blir en sesong tre av suksesserien.

Foto: Nordiske Mediedager

Selv om det til slutt kom 1200 personer på audition, var det ikke bare enkelt å få unge til å bli interessert i prosjektet.

– Målgruppen vår bruker ikke NRK, men har veldig stor tillit til NRK, sier Magnus.

Hun sier at målgruppen heller er inne på Yr.no for å finne ut hvordan været skal bli. De vurderte til og med å legge ut en annonse der.

De reiste også rundt til en rekke skoler for å finne interessante ungdommer.

– Vi gikk veldig stort ut for å finne riktig cast og vi var på samtlige videregående skoler i Oslo og Akershus, sier Magnus.

Skam-skaperne om hvordan de skaffet skuespillerne.

YR.NO: Skam-skaperne om at de vurderte å annonsere audition på Yr.no.

– Har truffet bedre

Skam er som kjent en serie rettet mot 16 år gamle jenter, men har blitt mottatt med åpne armer av både gutter og jenter i alle aldre.

– Vi har truffet bredere enn vi trodde vi skulle gjøre, når også 40-åringer ser på, sier Andem, men sier de ønsker at Skam skal være en serie for 16-åringer.

– Det er hyggelig at serien når bredt, men vi ønsker jo at det skal være en serie for målgruppen vår, sier hun.

Kulturstrøm

 • Britney Spears foreslår ny verge

  Ifølge kjendis-nettstedet TMZ har sangeren og pop-ikonet Britney Spears og hennes nye advokat Matt Rosengart mandag levert rettsdokumenter med forslag til hvem de vil skal ta over vergemålet etter hennes far. De skriver at det er den autoriserte regnskapsføreren Jason Rubin som nå foreslås som Spears’ nye verge.

 • Se Festivalsommer fra Malakoff

  Programleder Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor artister osm Dagny, Malin Pettersen og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.

  Markus Bailey sjekker stemningen på Malakoff-festivalen hvor bla. Dagny og Kjartan Lauritzen spiller blant fjell og fjord på Nordfjordeid.
 • Stormzy utstilles Madame Tussaud

  En voksfigur av rapstjernen Stormzy blir Madame Tussauds nyeste tilskudd. Den annonserte det verdensberømte London-museet selv på Twitter mandag.

Flere kulturnyheter