Hopp til innhold

«Skam»-sjefen: – Vi leter etter flere nye skuespillere

– Men det er helt uavhengig av at «William» nå forsvinner, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3.

Skuespiller Thomas Hayes, bedre kjent som «Skam-William», slutter i serien.

OVER OG UT: William og Noora fant endelig kjærligheten i slutten av sesong 2 av «Skam», men nå slår skuespiller Thomas Hayes opp med serien. Han blir ikke å se på skjermen til høsten.

Torsdag kveld ble det kjent at Thomas Hayes (19) forlater «Skam» og rollen som William for godt.

Og samtidig som én forsvinner ut, åpnes det opp for at flere andre kan slippe til. Ifølge Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3, kan skuespillerspirer får en sjanse i seriesuksessen.

– Vi ser faktisk fortsatt etter et par nye skuespillere, så det er mulig å gjøre seg synlig, sier Moslet, som presiserer at skuespillerjakten ikke er et resultat av Hayes avgang.

Da NRK åpnet for auditions til serien tidligere i år, ble pågangen så stor at påmeldingsvinduet ble stengt etter 24 timer, skriver Aftenposten.

Moslet understreker at det ikke er snakk om en ny åpen audition.

Ønsker seg «Kon-Tiki»

«Skam» er nå på vei inn i sin tredje sesong. Ungdomsserien er den største strømme-suksessen på NRKs nettsider, og serien har truffet langt utenfor målgruppen.

For Hayes er det nå usikkert hvordan høsten kommer til å bli.

– Jeg vet ikke hva som vil skje, kanskje får jeg aldri være skuespiller igjen. Men man må ta sjanser i livet, sier Hayes.

Årsaken til at Hayes slutter er at han vil satse videre som skuespiller.

– Tiden er inne for å prøve nye prosjekter. Noe som «Kon-Tiki» eller «Kampen om tungtvannet» hadde vært kult, sier Hayes.

– Skilles som venner

– Thomas har vært en viktig del av suksessen til Skam og vi er takknemlig for det han har gjort, sier Moslet.

At Hayes går videre med egne ting vil ikke påvirke produksjonen eller premieren av sesong 3, ifølge Moslet.

– Vi ønsket å ha Thomas med videre, men jeg oppfatter at han vil gjøre andre ting og ha en friere rolle. Vi skilles som venner, sier Moslet.

«Skam» har tidligere fått mye ros for hvordan de har skapt debatt om temaer som overgrep. Når Isak (spilt av Tarjei Sandvik Moe) får hovedrollen i tredje sesong, vil trolig homofili bli hovedtemaet.

– Det er fremdeles mange andre spennende karakterer i serien, selv om William ikke blir med videre, sier Moslet.

William + Noora for alltid

Hayes forteller at tilbakemeldingene fra «Skam»-fansen har vært blandet. Noen er triste over at han skal slutte, mens andre ønsker ham lykke til.

– Jeg er selvfølgelig lei meg for at mange synes at dette er kjedelig, men samtidig er det mitt valget, sier Hayes.

– Når du nå skal følge «Skam» som seer, håper du at Noora beholder William som kjæreste eller vil du at hun skal finne seg en ny?

– Jeg vil ikke at Noora skal få ny kjæreste, jeg synes at William og Noora skal fortsette å være kjærester. Keep it together.

Kulturstrøm

 • Karin Krog tildelt Norsk jazzforums hederspris

  Karin Krog ble onsdag tildelt Norsk jazzforums hederspris for 2023. Juryen betegner 85-åringen som et ikon og en pioner i norsk jazz.

  Hedersprisen er en utmerkelse som anerkjenner arbeid utført over tid av ekstra stor betydning og inspirasjon for jazzfeltet her i Norge og/eller internasjonalt.

  – Få, om noen, dekker denne beskrivelsen like godt som årets hederspris-mottaker, Karin Krog, sier daglig leder Gry Bråtømyr, som på vegne av styret i Norsk jazzforum overrakte prisen.

  Karin Krog og daglig leder i Norsk Jazzforum, Gry Bråtømyr.
  Foto: Helge Brekke
 • Jon Fosse nominert til amerikansk pris

  Jon Fosse er nominert til den amerikanske kritikerprisen National Book Critics Circle Award for «Eit nytt namn. Septologien VI-VII», melder NTB.

  På engelsk har romanen fått tittelen «A New Name», og den er oversatt av Damion Searls.

  Prisen deles ut natt til fredag norsk tid.

  Samme roman sørget for at Fosse fikk Brageprisen og Kritikerprisen, samt at han ble kortlistet til de internasjonale prisene Bookerprisen og National Book Award.

 • The Gathering tilbake igjen

  Datafestivalen «The Gathering» ararangeres i Vikingskipet i Hamar for første gang på fire år. De siste årene har det vært arrangert online-versjoner av festivalen på grunn av pandemien. «The Gathering» finner sted fra 5. – til 9. april.

  The Gathering
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB