«Skam»-sjefen: – Vi leter etter flere nye skuespillere

– Men det er helt uavhengig av at «William» nå forsvinner, sier Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3.

Skuespiller Thomas Hayes, bedre kjent som «Skam-William», slutter i serien.

OVER OG UT: William og Noora fant endelig kjærligheten i slutten av sesong 2 av «Skam», men nå slår skuespiller Thomas Hayes opp med serien. Han blir ikke å se på skjermen til høsten.

Torsdag kveld ble det kjent at Thomas Hayes (19) forlater «Skam» og rollen som William for godt.

Og samtidig som én forsvinner ut, åpnes det opp for at flere andre kan slippe til. Ifølge Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i NRK P3, kan skuespillerspirer får en sjanse i seriesuksessen.

– Vi ser faktisk fortsatt etter et par nye skuespillere, så det er mulig å gjøre seg synlig, sier Moslet, som presiserer at skuespillerjakten ikke er et resultat av Hayes avgang.

Da NRK åpnet for auditions til serien tidligere i år, ble pågangen så stor at påmeldingsvinduet ble stengt etter 24 timer, skriver Aftenposten.

Moslet understreker at det ikke er snakk om en ny åpen audition.

Ønsker seg «Kon-Tiki»

«Skam» er nå på vei inn i sin tredje sesong. Ungdomsserien er den største strømme-suksessen på NRKs nettsider, og serien har truffet langt utenfor målgruppen.

For Hayes er det nå usikkert hvordan høsten kommer til å bli.

– Jeg vet ikke hva som vil skje, kanskje får jeg aldri være skuespiller igjen. Men man må ta sjanser i livet, sier Hayes.

Årsaken til at Hayes slutter er at han vil satse videre som skuespiller.

– Tiden er inne for å prøve nye prosjekter. Noe som «Kon-Tiki» eller «Kampen om tungtvannet» hadde vært kult, sier Hayes.

– Skilles som venner

– Thomas har vært en viktig del av suksessen til Skam og vi er takknemlig for det han har gjort, sier Moslet.

At Hayes går videre med egne ting vil ikke påvirke produksjonen eller premieren av sesong 3, ifølge Moslet.

– Vi ønsket å ha Thomas med videre, men jeg oppfatter at han vil gjøre andre ting og ha en friere rolle. Vi skilles som venner, sier Moslet.

«Skam» har tidligere fått mye ros for hvordan de har skapt debatt om temaer som overgrep. Når Isak (spilt av Tarjei Sandvik Moe) får hovedrollen i tredje sesong, vil trolig homofili bli hovedtemaet.

– Det er fremdeles mange andre spennende karakterer i serien, selv om William ikke blir med videre, sier Moslet.

William + Noora for alltid

Hayes forteller at tilbakemeldingene fra «Skam»-fansen har vært blandet. Noen er triste over at han skal slutte, mens andre ønsker ham lykke til.

– Jeg er selvfølgelig lei meg for at mange synes at dette er kjedelig, men samtidig er det mitt valget, sier Hayes.

– Når du nå skal følge «Skam» som seer, håper du at Noora beholder William som kjæreste eller vil du at hun skal finne seg en ny?

– Jeg vil ikke at Noora skal få ny kjæreste, jeg synes at William og Noora skal fortsette å være kjærester. Keep it together.

Kulturstrøm

  • Frithjof Jacobsen i ny jobb

    Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I januar i år måtte Jacobsen slutte som politisk kommentator i VG, for å innlede et forhold til AP-politiker Jette Christensen.

  • Musikere støtter skolestreik

    Når skolebarn i dag streiker for klima over hele landet, får de støtte av unge artister. På Eidsvoll plass i Oslo spiller Urørt-artister som Johan Køber, Jon Olav og punkbandet Hudkreft for demonstrerende barn og unge i østlandsområdet. De sier til NRK P3 at engasjementet er viktig.

    Artisten Jon Olav
    Foto: Tom Øverlie/NRK P3