«Senkveld»-duoen: – Vi sa alltid at dette starter vi sammen, og avslutter sammen

Thomas Numme og Harald Rønneberg ble fortalt at de bare «lekte talkshow» da Jo Nesbø var gjest i programmet. Leken fungerte tydeligvis, for TV-duoen ble på skjermen i 15 år. Men nå er det slutt.

RØRENDE: Begge programlederne ble tårefulle under den siste sendinga av Senkveld som ble vist på TV2 i går.

I 2003 var det premiere på første episode av «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2, men duoen hadde aldri trodd at programmet skulle bli på skjermen i nesten 15 år.

– Hvis noen hadde sagt til oss høsten 2003 at «gutta, bare stå på, dere skal jobbe i 14 og et halvt år til med dette» – det hadde vi ikke trodd på, sier Thomas Numme og Harald Rønneberg til NRK.

Suksesshistorie

Programlederne fra henholdsvis Sandefjord og Halden har fulgt en suksessformel som har handlet om å være inkluderende, ha en leken stil og by på masse humor.

Det har ført til at de har hatt gjester med på showet fra alle samfunnslag og mange ulike bransjer.

Thomas og Harald har blant annet hatt besøk av Desmond Tutu, vinner av Nobels fredspris, og den verdenskjente popstjernen Justin Bieber.

Justin Bieber på Senkveld

PROGRAMLEDER: Istedenfor å være gjest, ville Justin Bieber være programleder da han besøkte showet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sistnevnte tok over rollen som programleder da han var gjest, og etter showet skulle han holde en intimkonsert på Chateau Neuf i Oslo. Men Bieber valgte å forlate scenen etter kun én sang, noe som ble en snakkis i internasjonale medier.

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen.

GÅR AV SCENEN: En irritert Bieber forlater sin egen konsert. Bieber er tydelig irritert på fansen i det han prøver å vaske bort vann fra gulvet.

Thomas og Harald måtte på scenen etter den avbrutte konserten, der skrøt de av fansen, samtidig som de beklaget episoden.

Har testet grenser

Gjennom talkshowet har duoen testet grenser, forlatt sin egen komfortsone og underholdt TV-publikummet med elleville forsøk og konkurranser.

– Hvis noen stiller meg et spørsmål som høres helt vanvittig ut, så kan jeg svare: «Ja, det har jeg». Har du hoppa Holmenkollen, Harald? Ja det har du, sier Numme, og viser til makkerens stunt i «Senkveld»-serien «Harald gjør ting han ikke kan».

I tillegg har Numme fått oppleve hvordan det kjennes å være en fødende kvinne, og Rønneberg har vært med på naken-yoga.

Gullruten 2018

HEDERSPRISEN: For en uke siden fikk programleder-duoen hedersprisen under Gullruten. Det hadde de litt problemer med å tro på.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ble hedret etter 15 år

Sist helg fikk «Senkveld»-programlederne ta med seg en gjev utmerkelse hjem fra TV-bransjens prisutdeling Gullruten i Bergen, nemlig hedersprisen. Den fikk de overlevert av statsminister Erna Solberg.

– Det er så rart, for du sitter og hører statsministeren snakke om noe som ligner på det du holder på med selv, men du tør ikke tro på at det er deg. Det var først da hun sa: «Han ene har hoppet i Holmenkollen» at jeg tenkte: Det må være oss! sier Numme.

Selv synes duoen at det på tide å gjøre noe nytt innen TV, men først skal de ta seg en pause.

– Vi skal finne på noe, men nå må vi la støvet legge seg, sier Rønneberg.

Kulturstrøm

 • Ukjent Rembrandt i Sverige?

  Kunsthistoriker og konservator Anna Bronzoni Catellani er sikker i sin sak: Et angivelig selvportrett av Rembrandt som befinner seg i Sverige er ekte. – All teknisk analyse tilsier at dette er malt av mesteren selv, sier hun til Sveriges Radio. I så fall er det verdt flere titalls millioner kroner.

 • Sparket dirigent inn i varmen

  Italienske Daniele Gatti ble sparket på dagen i et av verdens ledende symfoniorkestre, Concertgebouw i Amsterdam etter anklager om seksuell trakassering. Nå har to av hans dirigentvenner invitert ham inn i varmen igjen. Ifølge SlippedDisc har Mariss Jansons invitert ham til å dirigere Bayersk Radio Symfoniorkster, mens Valery Gergiev har invitert ham til St. Petersburg.

  Daniele Gatti
  Foto: STUART RAMSON / AP
 • Kanye West i Uganda

  Kanye West, som nå kaller seg Ye, er i Uganda for å ferdigstille sitt kommende album «Yandi». Den særegne artisten har nå lagt ut en video på Twitter, der han under overskriften «Spaceship calling Earth» hilser fra noe han kaller 3 Dome Uganda. Ifølge sørafrikanske Times har mange spekulert i at det kan dreie seg om et popup-studio (NTB).

  Kanye West
  Foto: Eduardo Munoz / Reuters