«Schmokk»

Vi sender hørespillet som er utgangspunktet for TV-serien som går på NRK1 hver mandag. Få hele historien på 40 minutter!

Axel Aubert og Ine Finholt Jansen

Axel Aubert spiller Pontus og Ine Finholt Jansen er Janne, i hørespillet Schmokk.

Foto: NRK

« Schmokk» er en komedie om støvsuging, sex og kjærlighet. Om Janne og Pontus, som har bodd sammen i fire år men glemt hvorfor de ble forelsket i hverandre.

Drømmer

Janne og Pontus

I TV-versjonen av Schmokk har Yngvild Støen Grotmol og Jan Martin Johnsen hovedrollene som Janne og Pontus.

Foto: Ole Kaland / NRK

De to får ikke samlivet helt til å svinge. I alle fall ikke Janne, som ikke ser at den store kjærligheten ligger i de små ting, og at hverdagen er gull.

Til daglig jobber Janne i billettluka på kino, sammen med kollegaen Renate. Der drømmer de seg bort i romantiske filmer og lar seg fascinerende av sitrende scener, bankende hjerter og dype blikk.

Singelliv, hurra!

Renate er stolt av Janne som våger å ta det store steget ut av forholdet.

Janne er ikke helt sikker på om hun har gjort det rette, men kaster seg ut i singellivet med liv og lyst.

Men hvorfor får hun ikke Pontus helt ut av hodet?

Om produksjonen

Forfatter: Heidi Linde
Dramatisert av: Terje Lindberg
Komponist: Terje Johannessen
Teknisk regi: Arne Barca
Inspisent: Gjertrud Helland
Instruktør: Ingrid Forthun
Produsent: Carl Henrik Grøndahl

Første gang sendt i 2007.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP