NRK Meny
Normal

"Revolution"

John Lennon mente at The Beatles burde bli mer politiske og kommentere samtiden, derfor skrev han "Revolution". Men sangen ble misforstått av både de radikale og de konservative.

Hør: Historien bak Revolution

"Revolution" ble innspilt i tre ulike versjoner; en rockeversjon, "Revolution" (utgitt som B-side på singelen Hey Jude), en rolig akustisk versjon, "Revolution 1", og en eksperimentell versjon, "Revolution 9". De to sistnevnte ble utgitt på albumet The Beatles (The White Album).

Historien bak "Revolution" og "Revolution 1" er den samme. Historien bak "Revolution 9" finner du her: "Revolution 9" .

Besetning på Revolution:

Paul McCartney: Bass, orgel

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer

Nicky Hopkins: Piano

Besetning på Revolution 1:

Paul McCartney: Bass, piano, orgel, kor

John Lennon: Gitar, vokal

George Harrison: Gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

Studiomusikere: Blåsere

Hør: Historien bak Revolution

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag
 • God ny sesong av Netflix-serie

  «Orange Is the New Black» er fremdeles tipp topp TV-selskap når den vender tilbake for sin sjette sesong, men denne gangen sitter ikke den overhengende spenningshistorien like godt, mener P3s anmelder. Han gir terningkast fire.

  Orange is the new black
  Foto: Netflix