Det første du gjør når du renser rekene er å ta vare på skallene. De steiker du i olivenolje med litt løk, så fyller du på med vann til det dekker rekeskallene.
Koker opp, siler av og lar det stå og koke i ca 20 minutter til du har igjen halvparten. Da har du fått en super skalldyrkraft som du kan bruke til supper, saus, og sammen med smør også til pasta
Rekesalat
Rekesalat på en annen måte.
- Dette er en av mine favoritter, forteller Lars og vi får vann i munnen når han gir oss oppskriften på sin spesial rekesalat.
Rett og slett rekehaler (ferdig rensede reker) i olivenolje med litt sitron eller lime.
Ganen og hjertet
Tilsett det ganen eller hjertet mått begjære. Squash er godt, paprika, chili, sukkererter, ingefær, gressløk….alt smaker helt nydelig sammen med rekene. Fint hakket i biter, selvfølgelig. Det eneste som Barmen kanskje ikke ville bruke er brokkoli.
- Det er ikke noe spesielt godt, sier han.
Pasta
Vil du gjøre mer ut av rekekraften på skalldyrskallene, kan du lage en pastasaus med smør og olivenolje. Og en masse, masse urter!
Estragon, basilikum, persille, her kan du dynge på. Og du får en deilig velduftende pastarett.
Finnes det egentlig noen unnskyldning nå til å vente helt til sommeren før vi gyver løs på rekene?