Hopp til innhold

Knut Gribb: «Redselen på Krokskogen»

Etter mye dramatikk i skiløypene de siste helgene er det igjen klart for møtet med en ekte krimhelt: Knut Gribb gjester Krimtimen søndag kl. 14.03.

Knut Gribb

Knut Gribb i god, gammel 30-tallstøpning.

Foto: Fredrik Arff / NRK

Knut Gribb har løst over 1400 saker, og generasjoner av lesere har fulgt hans eventyr i bladene Lys og Skygge og Detektiv-Magasinet og i hans egen bokserie.

Det var Norges fremste kriminalforfatter gjennom tidene, Sven Elvestad, som skapte ham. Selv om mesterdetektiven ennå er virksom har vi valgt å legge handlingen til 1930-tallet, da Gribb var på høyden av sin karriere og berømmelse.

I denne episoden fører et uhyggelig drama på Krokskogen til jakten på en trussel mot hele den siviliserte verden...

Bearbeidelse og regi: Nils Nordberg.
Musikk: Sigurd Jansen.
Produsent: Else Barratt-Due.
Produksjonsleder: Gjertrud Helland.
Lyddesign: Jan Erik Hoel.

«Redselen på Krokskogen» er skrevet av Sverre Årnes.

Sendt første gang i 1998.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)