Normal

«Prompet» seg til seier i «Talent Finland»

Vinneren av årets «Talent Finland» covret låter ved å lage prompelyder med hendene.

Antton Puonti stakk i forrige uke av med seieren i den finske versjonen av «Norske Talenter», med et litt annerledes talent enn vi kanskje er vant til å se på en stor scene.

Covret John Lennon

I finalen covret han John Lennons «Happy Christmas (War is Over)» ved å lage prompelyder med hendene sine

Antton Puonti

Antton Puonti smilte stort etter seieren.

Foto: Mikko Stig / Lehtikuva

I filmen øverst i saken kan du se Antton Puonti i nisselue og julegenser på scenen, til publikums store fornøyelse. Dommerne var også meget imponert over Puontis opptreden.

Vinneren fikk en pengepremie på 30 000 euro til å utvikle sitt talent, i tillegg til heder og ære.

Kulturstrøm

  • – Han har formet musikksmaken

    Programleder for «Jungeltelegrafen», Sigbjørn Nedland, fikk hedersprisen på Prix Radio-utdelingen i Oslo fredag kveld.– Han har vært med på å åpne ørene og forme musikksmaken til en hel generasjon. Han var den første som spilte Sex Pistols på norsk radio. Han har sendt intervjuer med storheter som Bob Marley, George Harrison og Joni Mitchel, heter det i uttalelsen fra juryen. Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, er en av dem som gratulerer radiomannen med prisen:

  • Seks eiendommer fredet

    Riksantikvaren fredet fredag seks eiendommer. To av dem ligger i Trondheim, de andre i Tana, Arendal, Skien og Sørum på Romerike. Blant de seks eiendommene er det gamle sykehusområdet i Kongens gate i Trondheim.