Hopp til innhold

«Harry Potter» advarer mot ny film

Daniel Radcliffe er klar med sin første film siden «Harry Potter»-eventyret, men advarer foreldre mot å ta med barna på kino for å få et gjensyn med den britiske stjernen.

Britain The Woman In Black Premiere

Daniel Radcliffe på premieren til hans nye film «The Woman in Black». Han slapp imidlertid ikke unna Harry Potter-fansen.

Foto: Joel Ryan / Ap

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe er ferdig med Harry Potter etter 12 år.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Etter å ha spilt Harry Potter i tolv år, er 22 år gamle Radcliffe endelig kinoklar med sin første film som ikke innebærer tryllestav og sikksakk-arr i pannen.

Men det er ikke en hvilken som helst film han valgte å takke ja til, ifølge Sky News.

Les også: Sa nei til rollen som Harry Potter

Advarer mot skrekkscener

Når filmatiseringen av teaterstykket «The Woman in Black» fra 1987 har kinopremiere, håper 22-åringen at foreldre holder de minste barna hjemme.

– Det er en virkelig skummel film. Jeg vet at den er tillatt for barn under 12 år i følge med en voksen, men jeg håper foreldrene virkelig tenker seg godt om før de tar med barna på kino, sier Radcliffe til TV-kanalen, før han igjen understreker:

– Det er en virkelig, virkelig skremmende film. Du kommer til å bli redd.

Les også: Harry Potter i milliardklubben

Likegyldig til Oscar

I grove trekk handler «The Woman in Black» om en ung advokat (Radcliffe) som blir sendt til en avsidesliggende landsby i England for å ta seg av forretningene etter dødsfallet til en eldre kvinne. Han finner imidlertid raskt ut at alt ikke er som det skal i den lille landsbyen. Og dermed er forutsetningene for en skrekkfilm lagt.

Samtidig som han igjen er kinoklar, kan Radcliffe glede seg over at den siste «Harry Potter»-filmen tidligere i uken ble nominert til tre Oscar-priser. For 22-åringen har det imidlertid ikke så mye å si om de vinner eller ikke.

Les også: Her blir Hallvar (27) Oscar-nominert

– «Harry Potter» er den mest suksessfulle merkevaren verden har sett i hele filmhistorien, så jeg vet egentlig ikke hvor mange flere klapp på skulderen vi trenger, uttaler han til Sky News.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober