«Nytt» Bowie-album på vei

David Bowies album «The Gouster» fra 70-tallet er aldri gitt ut tidligere.

David Bowie

NYTT ALBUM: «The Gouster» så aldri dagens lys etter at det ble spilt inn i Philadelphia i 1974. Nå blir albumet gitt ut som en del av en samleboks.

Foto: RALPH GATTI / Afp

«The Gouster» ble aldri lagt ut for salg som komplett album etter at det var ferdig innspilt i 1974, men la grunnlaget for suksessalbumet «Young Americans» som kom ut året etter.

Nå blir albumet for første gang tilgjengelig for publikum som en del av samleboksen «Who Can I Be Now? (1974-1976)», skriver The Guardian. Albumet blir beskrevet som Bowies tidlige eksperimentering med soul og funk.

Etter stjernens uventede bortgang i januar i år, har salget og strømmingen av Bowies musikk økt kraftig.

Utgivelsen av «The Gouster» ble først lansert på Bowies offisielle Facebook-side torsdag.

SAY HELLO TO THE GOUSTER “Can I be real?” The follow up to Parlophone’s award-winning box set, David Bowie - Five...

Publisert av David Bowie Torsdag 21. juli 2016

Musikkprodusenten Tony Visconti jobbet med Bowie i mange år, og var ifølge The Guardian godt i gang med å mikse ferdig opptakene til «The Gouster» da han fikk en telefon fra Bowie om å stoppe arbeidet. Da hadde Bowie møtt John Lennon, og sammen hadde de skrevet sangen «Fame». Albumprosjektet «The Gouster» ble lagt på is.

Når albumet nå blir gitt ut 42 år etter at det ble spilt inn, er det med en lengre tekst skrevet av Visconti.

– «Gouster» var et ukjent ord for meg, men David visste at det var en klesstil brukt av afroamerikanske tenåringer på 60-tallet i Chicago. Men i albumkonteksten betydde det en stolt og kul holdning. Vi valgte sanger til albumet som passet med denne holdningen, skriver han.

Kulturstrøm

  • Saksøker Snowden etter bokutgivelse

    USAs justisdepartement saksøker den spionsiktede varsleren Edward Snowden i et forsøk på å hindre at avhopperen tjener penger på sin nye bok, skriver NTB. I søksmålet anklager departementet Snowden for å ha brutt taushetspliktavtaler med CIA og NSA.

  • NRK dropper ny «Heimebane»-sesong

    NRK dropper ny «Heimebane»-sesong. Det melder Kampanje. Dramasjef Ivar Køhn i NRK sier at produksjonsselskapet Motlys vil lage en tredje sesong for en annen strømmetjeneste, og at NRK ikke vil være til hinder for det.