«Nytt på nytt» satte seerrekord for 2016

1,3 millioner nordmenn så avskjeden til Jon Almaas i «Nytt på nytt».

Nytt på nytt Almaas slutt

SATTE NY REKORD: Etter at seertallene for 2016 har vært lavere enn tidligere år ble Jon Almaas sin siste sending i Nytt på nytt et lyspunkt på seerstatistikken.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Fredag var det duket for programleder Jon Almaas sin siste sending i humorprogrammet «Nytt på nytt». Avskjeden ble fulgt av rekordmange seere sammenliknet med sendingene tidligere i år.

– Det er tydelig at denne fredagens episode går inn i «Nytt på nytt»-historien som i hvert fall 2016s mest sette sending, bekrefter Håkon Lund Sørensen, medieanalytiker i NRK.

Les også: Jon Almaas slutter i «Nytt på nytt»

– Det vi ser av Jon Almaas sin siste sending i «Nytt på nytt »er at seertallene er på 1,3, nesten 1,4 millioner og med en markedsandel på 72 prosent som vil si at 7 av 10 som så på TV i denne sendeflaten valgte å se på denne sendingen av «Nytt på nytt», sier Sørensen.

Levert sterkt over tid

Ifølge Sørensen har programmet levert svært sterke seertall utover 2000-tallet. Men fredagens episode greide ikke å slå den mest sette episoden i programmets historie.

– Den mest sette episoden noensinne var 14. november 2003. Da var det 1,5 millioner som så på. Hvis jeg ikke husker helt feil så var det episoden rett etter at Anne-Kat Hærland hadde for høy promille til å kjøre bil, sier Sørensen.

Till tross for at programmet har lokket mange seere foran skjermen de siste årene har 2016 vært et tyngre tv-år for det populære programmet.

– Tallene har ligget oftere under millionen enn hva vi har sett tidligere år, men så er det også sånn at tv-seingen generelt har vært lavere sammenliknet med tidligere år, så «Nytt på nytt» er ikke frigjort fra TV-utviklingen ellers, men står seg fortsatt veldig sterkt, sier Sørensen.

Og når Almaas nå gir seg som programleder er det komiker Bård Tufte Johansen som tar over plassen i programlederstolen.

Kulturstrøm

  • Stjernespekket Hitchcock-hommage

    Netflix-filmen «The Woman in the Window» er en visuelt forseggjort og velspilt psykologisk thriller med et imponerende rollegalleri (Amy Adams, Gary Oldman, Julianne Moore). – Fungerer godt som popkornvennlig kveldsfilm, skriver Filmpolitiet. (Terningkast 4)

    Amy Adams i filmen "The woman in the window"
    Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix