NRK Meny
Normal

«Nattmannen»

Stian og Elena venter barn. De er unge og tilsynelatende lykkelige. Stian er tidligere patolog, nå tømmer han dødsbo sammen med vennen Max.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Stian hjemsøkes av skremmende drømmer, og det uroer Elena. Hun er jordmor, mens Stian egentlig er utdannet lege og jobbet som patolog. Det var da han fikk vite at han skulle bli far, at han sluttet på sykehuset, og startet ryddefirmaet sammen med vennen og bilfriken Max.

Selv om Stian og Elena er unge og bekymringsløse, ligger det en mørk skygge over livene deres. Stian vokste opp på barnehjem og vet ingenting om hvor han egentlig kommer fra, hvem foreldrene hans er og hvorfor de ga ham fra seg.

Tiltrukket av døden

Og fordi han ikke har en egen fortid, har han fått en lidenskap for å samle på andres: gjenstander, stilbøker, lydbånd, alt som beretter om historie og tilhørighet.

Det ligger noe skjult og skremmende i mørket som omslutter Stians bakgrunn. Hvorfor har han disse stadige marerittene? Hvorfor har han denne intense tiltrekningen til alt som har med døden å gjøre?

En dag får han og Max i oppdrag å tømme et gammelt, forlatt hus, og Stians fortid begynner å hjemsøke ham for alvor...

Selsom historie

Forfatteren Tor Edvin Dahl og bildekunstneren Lars Elling har skrevet flere ting for radio sammen, blant annet den prisbelønte barnetimeserien «Amalie fra Ternevåg».

«Nattmannen» er en grøsser, en selsom historie om det vi kanskje bærer i oss og som vi ikke vet noe om.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Kriminalserie i fire episoder av Tor Edvin Dahl og Lars Elling.

Produsent: Mette Sapiraa.
Komponist: Martin Horntvedt.
Inspisient: Evy Finholt.
Lyddesign: Arne Barca.
Regi: Nils Nordberg.

De som er med:

Stian - Kim Sørensen
Elena - Andrea Bræin Hovig
Max - Fritjov Såheim
Bestefar - Per Tofte
Iris - Miriam Sogn
Maren - Thea Jessen Bakke
Nabo - Svein Scharffenberg
Stian - Anders Sunde Nordberg
Ylva - Kristin Maltun Helland

Kulturstrøm

 • Mer bråk om Nobelprisen

  Nobelstiftelsen i Sverige vil frata Svenska Akademien oppdraget med å dele ut Nobels litteraturpris. Intriger og sexanklager i Svenska Akademien har ført til krise for litteraturprisen, og Nobelstiftelsen frykter for prisens omdømme. Stiftelsen foreslår i stedet å opprette en ny Nobelkomite for litteratur, uavhengig av Svenska Akademien, noe Akademien motsetter seg, melder Dagens Nyheter.

  Alfred Nobel
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
 • Clapton hyller Avicii

  Eric Clapton annonserer en hyllest til den avdøde svenske DJ Avicii på sitt kommende album. Albumet kommer i oktober, og inneholder bluesversjoner av kjente og ukjente julesanger. Claptons versjon av «Jingle Bells» er dedikert til minnet om Avicii, ifølge NME

  Eric Clapton
  Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix
 • Fikk gjev jazzpris

  Trommeslager Jon Christensen er vinner av årets Ella-pris. Prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris, og tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

  Jon Christensen
  Foto: Egil Austrheim