«Nattmannen»

Stian og Elena venter barn. De er unge og tilsynelatende lykkelige. Stian er tidligere patolog, nå tømmer han dødsbo sammen med vennen Max.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Stian hjemsøkes av skremmende drømmer, og det uroer Elena. Hun er jordmor, mens Stian egentlig er utdannet lege og jobbet som patolog. Det var da han fikk vite at han skulle bli far, at han sluttet på sykehuset, og startet ryddefirmaet sammen med vennen og bilfriken Max.

Selv om Stian og Elena er unge og bekymringsløse, ligger det en mørk skygge over livene deres. Stian vokste opp på barnehjem og vet ingenting om hvor han egentlig kommer fra, hvem foreldrene hans er og hvorfor de ga ham fra seg.

Tiltrukket av døden

Og fordi han ikke har en egen fortid, har han fått en lidenskap for å samle på andres: gjenstander, stilbøker, lydbånd, alt som beretter om historie og tilhørighet.

Det ligger noe skjult og skremmende i mørket som omslutter Stians bakgrunn. Hvorfor har han disse stadige marerittene? Hvorfor har han denne intense tiltrekningen til alt som har med døden å gjøre?

En dag får han og Max i oppdrag å tømme et gammelt, forlatt hus, og Stians fortid begynner å hjemsøke ham for alvor...

Selsom historie

Forfatteren Tor Edvin Dahl og bildekunstneren Lars Elling har skrevet flere ting for radio sammen, blant annet den prisbelønte barnetimeserien «Amalie fra Ternevåg».

«Nattmannen» er en grøsser, en selsom historie om det vi kanskje bærer i oss og som vi ikke vet noe om.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Kriminalserie i fire episoder av Tor Edvin Dahl og Lars Elling.

Produsent: Mette Sapiraa.
Komponist: Martin Horntvedt.
Inspisient: Evy Finholt.
Lyddesign: Arne Barca.
Regi: Nils Nordberg.

De som er med:

Stian - Kim Sørensen
Elena - Andrea Bræin Hovig
Max - Fritjov Såheim
Bestefar - Per Tofte
Iris - Miriam Sogn
Maren - Thea Jessen Bakke
Nabo - Svein Scharffenberg
Stian - Anders Sunde Nordberg
Ylva - Kristin Maltun Helland

Kulturstrøm

 • Godt turnéår for Ed Sheeran

  Ed Sheeran tente inn meir pengar på sin turné i år enn nokon annan har gjort på 30 år, ifølgje New Musical Express. Over 4,8 millionar billettar blei selde til «Divide»-turneen. Til saman svarar dette til 432 millionar amerikanske dollar. Tala kjem frå Pollstar, som har målt konsertbillettsal kvart år sidan 1988. Sheeran er også den tredje best betalte musikaren i 2018, berre slått av Coldplay og U2.

  Ed Sheeran
  Foto: MARK BLINCH / NTB Tema
 • Mulig ny nasjonalpark i gammel skog

  Like utenfor Oslo ligger Østmarka, som kan bli ny nasjonalpark i Norge. Idéen er gammel, men det var miljø- og klimaminister Ola Elvestuen som ba om vurdering i vår. Nå er fylkesmannens rapport klar. Den sier at Østmarka inneholder så mye biologisk gammel skog på så store områder at det er aktuelt med nasjonalpark. – Vår vurdering er at naturverdiene er store nok til at Østmarka oppfyller kravene, sier fylkesmiljøvernsjef Ellen Lien i en pressemelding. Neste steg i prosessen er konsekvensutredning og høringsrunde med dem som bruker skogen.

  Østmarka
  Foto: Nina Alida Nordbø / NRK

Flere kulturnyheter