NRK Meny
Normal

«Nattmannen»

Stian og Elena venter barn. De er unge og tilsynelatende lykkelige. Stian er tidligere patolog, nå tømmer han dødsbo sammen med vennen Max.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Stian hjemsøkes av skremmende drømmer, og det uroer Elena. Hun er jordmor, mens Stian egentlig er utdannet lege og jobbet som patolog. Det var da han fikk vite at han skulle bli far, at han sluttet på sykehuset, og startet ryddefirmaet sammen med vennen og bilfriken Max.

Selv om Stian og Elena er unge og bekymringsløse, ligger det en mørk skygge over livene deres. Stian vokste opp på barnehjem og vet ingenting om hvor han egentlig kommer fra, hvem foreldrene hans er og hvorfor de ga ham fra seg.

Tiltrukket av døden

Og fordi han ikke har en egen fortid, har han fått en lidenskap for å samle på andres: gjenstander, stilbøker, lydbånd, alt som beretter om historie og tilhørighet.

Det ligger noe skjult og skremmende i mørket som omslutter Stians bakgrunn. Hvorfor har han disse stadige marerittene? Hvorfor har han denne intense tiltrekningen til alt som har med døden å gjøre?

En dag får han og Max i oppdrag å tømme et gammelt, forlatt hus, og Stians fortid begynner å hjemsøke ham for alvor...

Selsom historie

Forfatteren Tor Edvin Dahl og bildekunstneren Lars Elling har skrevet flere ting for radio sammen, blant annet den prisbelønte barnetimeserien «Amalie fra Ternevåg».

«Nattmannen» er en grøsser, en selsom historie om det vi kanskje bærer i oss og som vi ikke vet noe om.

«Nattmannen»
Foto: Jean-Marc Loos / PHOTOPQR/L'ALSACE

Kriminalserie i fire episoder av Tor Edvin Dahl og Lars Elling.

Produsent: Mette Sapiraa.
Komponist: Martin Horntvedt.
Inspisient: Evy Finholt.
Lyddesign: Arne Barca.
Regi: Nils Nordberg.

De som er med:

Stian - Kim Sørensen
Elena - Andrea Bræin Hovig
Max - Fritjov Såheim
Bestefar - Per Tofte
Iris - Miriam Sogn
Maren - Thea Jessen Bakke
Nabo - Svein Scharffenberg
Stian - Anders Sunde Nordberg
Ylva - Kristin Maltun Helland

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.