NRK Meny
Normal

«Mot naturen» tatt ut til Berlin

Ole Giævers film er den første som er tatt ut til det prestisjefylte Panorama-programmet under filmfestivalen i Berlin 2015.

Mot naturen

PÅ SØKEN: Ole Giæver spiller selv i sin film «Mot naturen», hvor hovedpersonens indre monolog kommer i strie strømmer.

Foto: Mer film

Tromsø-filmskaperen er til helgen premiereklar med «Mot Naturen». Filmen handler om Martin, spilt av Giæver selv, som drar på helgetur i fjellet helt alene for å samle seg.

Publikum får høre alt han tenker i båndfrie strømmer, både om forholdet til kona, sønnen, faren, jobben, livet og døden og mye annet.

Filmen fikk terningkast fem av NRKs Birger Vestmo, og høstet skryt i flere av de største filmtidsskriftene, som Screen, Variety og Hollywood Reporter da den nylig ble vist på filmfestivalen i Toronto.

Fem måneder før filmfestivalen i Berlin er «Mot naturen» første film av 18 som tas ut til Panorama-programmet. Giævers film «Fjellet» ble også vist i dette programmet i 2011.

– Mot naturen er en avvæpnende moderne fortelling om mannlig selvrefleksjon. Sannheten om hvem mannen virkelig er, viser seg å ligge forbi vanlige konvensjoner. Mot naturen er en modig kommentar om integritet, frigjøring og identitet, sier Wieland Speck, kurator for Panorama-seksjonen i Berlin, ifølge en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Filmens produsent Maria Ekerhovd er strålende fornøyd med at «Mot naturen» er valgt ut.

– At Berlinalen allerede nå har invitert filmen til sitt program er helt fantastisk og vi er selvsagt veldig stolte og glade. Ole Giæver er et helt unikt talent og i denne filmen briljerer han både foran og bak kamera. Nå gleder vi oss først til å vise filmen til publikum i Norge og så gleder vi oss enormt til å reise til Berlin i februar, sier hun.

Til helgen er det premiere på den norske filmen Mot naturen.

VIDEO: Se intervju med Ole Giæver.