"Mordet på Hurtigruten" i Bergen

Du blir nyskrevet radiokrim av Gunnar Staalesen, instruert og framført på direkten, når Else Barratt-Due og Nils Norberg inviterer til show ombord på MS Trollfjord. Skuespillerne Kjersti Elvik og Lasse Lindtner har også meldt sin ankomst.

 

Radioteatrets krimduo Nils Norberg og Else Barrat-Due

 

På NRK Kulturcruises jomfrukveld, den 5. november i Bergen, byr radioteatrets krimduo Nils Nordberg og Else Barrat-Due på nyskrevet radiokrim. Gunnar Staalesen har spesialskrevet for anledningen hørespillet "Mordet på Hurigruten", som skal fremføres av fire skuespillere, blant dem Kjersti Elvik og Lasse Lindtner.

- Vi planlegger et krimhørespill-stunt for passasjerer og lyttere - vi skal rett og slett lage et hørespill på direkten. Gunnar Staalesen har skrevet et helt nytt manus for oss, og skuespillerne skal instrueres og framføre dette på scenen. Underveis vil hver av dem også bli intervjuet, forteller Else Barrat-Due.

Regien vil være ved Nils Norberg, mens Barrat-Due intervjuer. 

Kjente skuespillere

- Vi skal lage god underholdning for både de tilstedeværende og lytterne. Snart har vi også alle skuespillerne på plass, lover hun.

Kjersti Elvik er kjent for mange som politietterforskeren Hanne Wilhelmsen fra Anne Holts krimromaner. Hun er også å se i TV2 serien Seks som oss. Til daglig er hun ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen. 

Lasse Lindtner er ansatt ved Nationaltheatret i Oslo, der han har tolket over 50 ulike roller. Mange kjenner ham også fra TV-serier som NRKs Vestavind, og roller i Radioteatret.  

 

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.