”Mitt namn er Rachel Corrie”

Søndag sender vi reprisen på radioversjon av ”Mitt navn er Rachel Corrie”, om den 23 år gamle amerikanske fredsaktivisten som ble drept av en israelsk bulldozer på Gaza-stripen da hun deltok i en protestaksjon mot at palestinske hjem ble jevnet med jorden.

Kaia Varjord
Foto: Hege Fagerhiem / NRK

Rachel er en nesten alminnelig ungjente. Amerikansk. Så bråvåkner hun. Drar til Israel og oppdager verden for alvor. Uretten. Råskapen. Meningsløsheten. Hun tar opp kampen, forsvarer en palestinsk familie og blir drept av en israelsk bulldozer. Mitt namn er Rachel Corrie bygger på etterlatte eposter og dagbøker.

Forestillingen ble til i samarbeid med Det norske teatret.

Redigert av Alan Richman og Katharina Viner.
Omsett av Ingelin Røssland.
Bearbeidelse: Ola E. Bø, Kjersti Horn og Kaia Varjord.
Musikk: Erik Hedin.
Sang: Emilie Christensen.
Produsent: Steinar Berthelsen.
Lyddesign: Wenche Ødegaard.
Regi: Kjersti Horn.
I rollen som Rachel Corrie: Kaia Varjord.

LES Wikipedia: Rachel Corrie

Kulturstrøm

 • Londons nye konserthus tar form

  Tegningene for det staselige nye bygget ble offentliggjort mandag, skriver magasinet Gramophone. Plasseringen vil bli ved sørenden av Barbican-komplekset, og salen vil ta 2000 publikummere. Arkitektene bak er Diller Scofidio + Renfro, som også er aktuelle med kulturhuset The Shed i New York.

  Bygget er estimert til å koste 3,2 milliarder kroner, og finansieringen er foreløpig usikker.

 • – Det meste klaffer for Billy Budd

  NRKs musikkanmelder Eystein Sandvik mener oppsetningen av Benjamin Brittens «Billy Budd» på Den Norske Opera og Ballett innfrir, med fremragende solister og flotte sangprestasjoner.

  Hele anmeldelsen fra NRK Spillerom hører du nedenfor. (Foto: Erik Berg)

 • Kalte journalister ondsinnede

  Noen journalister er så ondsinnet at de kan finne på hva som helst. Slik begrunnet Ingvil Smines Tybring-Gjedde i fjor sommer at hun ikke stolte på norsk presse. I dag er hun Norges nye samfunnssikkerhetsminister. Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara ønsket Tybring-Gjedde velkommen til Justisdepartementet.