Hopp til innhold

”Mitt namn er Rachel Corrie”

Søndag sender vi reprisen på radioversjon av ”Mitt navn er Rachel Corrie”, om den 23 år gamle amerikanske fredsaktivisten som ble drept av en israelsk bulldozer på Gaza-stripen da hun deltok i en protestaksjon mot at palestinske hjem ble jevnet med jorden.

Kaia Varjord
Foto: Hege Fagerhiem / NRK

Rachel er en nesten alminnelig ungjente. Amerikansk. Så bråvåkner hun. Drar til Israel og oppdager verden for alvor. Uretten. Råskapen. Meningsløsheten. Hun tar opp kampen, forsvarer en palestinsk familie og blir drept av en israelsk bulldozer. Mitt namn er Rachel Corrie bygger på etterlatte eposter og dagbøker.

Forestillingen ble til i samarbeid med Det norske teatret.

Redigert av Alan Richman og Katharina Viner.
Omsett av Ingelin Røssland.
Bearbeidelse: Ola E. Bø, Kjersti Horn og Kaia Varjord.
Musikk: Erik Hedin.
Sang: Emilie Christensen.
Produsent: Steinar Berthelsen.
Lyddesign: Wenche Ødegaard.
Regi: Kjersti Horn.
I rollen som Rachel Corrie: Kaia Varjord.

LES Wikipedia: Rachel Corrie

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP