Hopp til innhold

– En norsk, episk film

«Max Manus» får skryt i canadisk presse før canadapremieren. – Kjempekult, syns Aksel Hennie.

Max Manus (Aksel Hennie)

Aksel Hennie og «Max Manus» skyter seg inn på canadiske kinoer.

Foto: Foto/Copyright: Erik Aavatsmark / Filmkameratene AS

Norges plyndringstokt av OL-trofeer i Canada er så vidt over før en ny eksportartikkel skal erobre landet.

Ufordrer Hollywood på krig

Den canadiske avisa National Post har snakket med de to regissørerene, Espen Sandberg og Joachim Rønning, og avisen trekker frem filmen som et eksempel på at de store, episke krigsfilmene ikke nødvendigvis har signatur fra Hollywood.

Nett-TV: Se dokumentaren «Sabotører i mørke» om Osvald-gruppen

Har tro på suksess

– Det er jo kjempekult!, roper Aksel Hennie på en sprakete påskelinje. – Vi har jo et håp om å treffe flest mulig folk, så det er veldig gledelig når filmen trekkes frem i positiv forstand i et nytt land.

Hvor bra «Max Manus» kan komme til å gjøre det, mener Hennie er vanskelig å spå noe om, men han tror den har gode muligheter til å treffe godt, også på den andre siden av Atlanteren.

– Jeg kjenner ikke den canadiske folkesjela godt nok til å spå hvordan de vil like filmen, men jeg tror helt generelt at «Max Manus» er en film som er så universell at den kan treffe godt hvor som helst.

En universell film

Max Manus spilte inn 95 millioner kroner på norske kinoer, og med suksess på det amerikanske kontinent kan det fort bli mer kroner i kassa. Hennie mener filmen har kvaliteter som gjør den interessant også for andre nasjoner.

– Den har et budskap som folk flest kan kjenne seg igjen i og det er nok en klar styrke, forklarer Hennie før forbindelsen brytes og påskeferien tar overhånd.

Les også: Tror «Max Manus» kan gjøre det godt i USA


«Max Manus» var også en del av programmet til den internasjonale filmfestivalen TIFF i Toronto i fjor høst og fikk da sine første visninger for det canadiske publikummet.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP