NRK Meny
Normal

«Maroon 5»-vokalist vil betale for Christina Grimmies begravelse

Adam Levine vil hjelpe familien med en rekke kostnader etter tragisk dødsfall.

Maroon 5

STJERNE: «Maroon 5»-vokalist Adam Levine var Christina Grimmies mentor under «The Voice», og ønsker å betale for hennes begravelse.

Foto: Kevork Djansezian / AP

På fredag ble den 22 år gamle «The Voice»-stjernen Christina Grimmie skutt og drept etter en konsert i den amerikanske byen Orlando, mens hun og bandet «Before You Exit» signerte autografer.

Christina Grimmie

DREPT: Christina Grimmie ble skutt og drept utenfor en konsert i Orlando fredag kveld.

Foto: VIVEN KILLILEA / Afp

Denne skyteepisoden hadde ikke noe med masseskytingen som tok livet av 50 personer og såret 53 andre på en nattklubb i samme by to dager senere.

Christina Grimmie, som kom på tredjeplass i sesong seks av sangkonkurransen «The Voice», hadde Adam Levine som sin mentor, vokalist i det populære bandet «Maroon 5».

Nå skal Levine ha tilbudt familien til Grimmie å betale for begravelsen hennes. Det skriver hennes bror Marcus Grimmie på sin Facebook-side. Det skriver Washington Post.

– Ble lamslått

– «Jeg fant ut i morges at Adam Levine personlig har ringt moren min og sagt at han vil betale for begravelsen og flyturen. Jeg ble helt lamslått(...)», skriver Marcus Grimmie.

Levines talskvinne Carleen Donovan har bekreftet at artisten har tilbudt økonomisk støtte.

Broren har også startet en pengeinnsamling på nett der folk kan donere til familien. Rundt én million kroner er foreløpig donert.

– «Jeg har virkelig ikke ord», skriver broren.

Adam Levine var raskt ute på Twitter med kondolanser til familien på fredag.

Laster Twitter-innhold

Tok sitt eget liv

Grimmie ble kritisk skadd etter skyteepisoden og døde på sykehus av skadene.

Ifølge politiets talsperson skal Grimmies bror ha taklet gjerningsmannen for å stoppe ham i å gjøre mer skade.

Gjerningsmannen endte med å skyte seg selv og ble erklært død på stedet. Mannens motiv er fortsatt ukjent.

Christina Grimmie skutt og drept

DRAMATISK: Politiet rykket ut til The Plaza Live i Orlando, Florida etter at Christina Grimmie ble skutt.

Foto: Christal Hayes / Ap

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter