NRK Meny
Normal

«Mannen med mitt ansikt»

Forestill deg at du kommer hjem etter en alminnelig arbeidsdag. I huset ditt møter du en mann med ditt ansikt, din stemme. En mann helt lik deg selv.

Illustrasjonsbilde
Foto: Colorbox.com

Din egen kone og dine egne naboer og venner sverger på at han – dobbeltgjengeren – er deg. Du er en fremmed, selv legitimasjonen i lommeboken din stemmer ikke i forhold til den du tror du er.

Det lyder som er mareritt. Men for Charles Graham er det ramme alvor...

«Mannen med mitt ansikt» er skrevet av Samuel W. Taylor og er i fire episoder
Oversatt av :Tor Edvin Dahl.
Produksjonsleder: Eva Walther.
Lyddesign: Sture Bakke.
Regi: Erik Lassen.

OBS! På grunn av sport utsettes sendingen lørdag 27. mars med én time og sendes lørdag kl 15.03. Blir også sendt i samme kanal søndag 7. mars kl. 23.03

Sendt første gang i 1983

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: