Normal

«Mammon» nominert til Emmy

Andre sesong av NRK-spenningsserien «Mammon» er en av fire nominerte til prestisjetung internasjonal dramapris.

Mammon 2: Hovedrollene i «Mammon II» innehas av Jon Øigarden og Laura Christensen

NOMINERT: Jon Øigarden og Laura Christensen i «Mammon II».

Foto: NRK

Det ble klart da International Emmy Awards i dag kunngjorde nominasjonene til årets internasjonale Emmy-priser.

«Mammon II» er nominert i klassen beste drama, der den kjemper mot australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

Vinneren blir kunngjort under prisutdelingen i New York 20. november.

– Drama i verdensklasse

Ivar Køhn

VERDENSKLASSE: Dramasjef Ivar Køhn sier det betyr mye for NRK å norsk drama å være en av fire nominerte.

Foto: Ole Kaland, NRK / NRK

– Nå føler vi oss veldig glade! Dette er helt fantastisk for alle sammen her på dramaavdelingen, og sikkert i drama-Norge også. Dette er kjempegøy! utbryter NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Han mener det er en stor fjær i hatten for både NRK og norsk dramaproduksjon å nå opp i konkurranse med TV-produsenter fra hele verden.

– Dette viser at NRK produserer drama i verdensklasse. Det å være én av fire nominerte betyr i praksis at Mammon er den ene serien som er valgt ut fra Europa, og når vi vet hva som er produsert i Europa siste år, er vi veldig, veldig stolte over bare å være nominert.

Nominerte fra 18 land

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut i 11 kategorier, fra beste komedie til beste såpeopera. Prisen deles ut til programmer produsert og sendt utenfor USA.

Nominasjonene fordeler seg i år over 18 land, og dramasjefen innrømmer at han ennå ikke vet hvor hard konkurransen blir i dramaklassen.

– Jeg har ikke sett de andre seriene, men det er helt sikkert sterke prosjekter, sier Køhn.

Første sesong av «Mammon» ble sendt på NRK i 2014, og rettighetene er solgt til en rekke land som har laget eller planlegger egne versjoner av serien.

Dette er første gang en norskprodusert tv-serie konkurrerer om å vinne Emmy i kategorien drama.

I 2015 fikk Anneke von der Lippe en internasjonal Emmy for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien «Øyevitne».

Kulturstrøm

 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP
 • DNA-basert spilleliste på Spotify

  Et samarbeid mellom Spotify og et firma som tilbyr gentester åpner nå for at du kan få skreddersydde spillelister basert på ditt genetiske opphav. En hjemmetest av DNA som viser hvor du stammer fra i verden, vil påvirke hvilken musikk Spotify foreslår for deg, melder Quartzy.

  Hvor kommer du fra?
  Foto: Unspecified, Berit Roald / NTB scanpix

Flere kulturnyheter