«Mammon» nominert til Emmy

Andre sesong av NRK-spenningsserien «Mammon» er en av fire nominerte til prestisjetung internasjonal dramapris.

Mammon 2: Hovedrollene i «Mammon II» innehas av Jon Øigarden og Laura Christensen

NOMINERT: Jon Øigarden og Laura Christensen i «Mammon II».

Foto: NRK

Det ble klart da International Emmy Awards i dag kunngjorde nominasjonene til årets internasjonale Emmy-priser.

«Mammon II» er nominert i klassen beste drama, der den kjemper mot australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

Vinneren blir kunngjort under prisutdelingen i New York 20. november.

– Drama i verdensklasse

Ivar Køhn

VERDENSKLASSE: Dramasjef Ivar Køhn sier det betyr mye for NRK å norsk drama å være en av fire nominerte.

Foto: Ole Kaland, NRK / NRK

– Nå føler vi oss veldig glade! Dette er helt fantastisk for alle sammen her på dramaavdelingen, og sikkert i drama-Norge også. Dette er kjempegøy! utbryter NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Han mener det er en stor fjær i hatten for både NRK og norsk dramaproduksjon å nå opp i konkurranse med TV-produsenter fra hele verden.

– Dette viser at NRK produserer drama i verdensklasse. Det å være én av fire nominerte betyr i praksis at Mammon er den ene serien som er valgt ut fra Europa, og når vi vet hva som er produsert i Europa siste år, er vi veldig, veldig stolte over bare å være nominert.

Nominerte fra 18 land

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut i 11 kategorier, fra beste komedie til beste såpeopera. Prisen deles ut til programmer produsert og sendt utenfor USA.

Nominasjonene fordeler seg i år over 18 land, og dramasjefen innrømmer at han ennå ikke vet hvor hard konkurransen blir i dramaklassen.

– Jeg har ikke sett de andre seriene, men det er helt sikkert sterke prosjekter, sier Køhn.

Første sesong av «Mammon» ble sendt på NRK i 2014, og rettighetene er solgt til en rekke land som har laget eller planlegger egne versjoner av serien.

Dette er første gang en norskprodusert tv-serie konkurrerer om å vinne Emmy i kategorien drama.

I 2015 fikk Anneke von der Lippe en internasjonal Emmy for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien «Øyevitne».

Kulturstrøm

 • Palmesus-gründer lager ny festival

  Heine Strømme har allerede booket tre artister til sin nye festival Sommerbris, skriver fvn.no. Di Derre, Stavangerkameratene og Ina Wroldsen skal opptre på den allsangvennlige festivalen som finner sted på Odderøya i Kristiansand i 2020.

  Heine Strømme, tidligere markedsføringsansvarlig for Oktoberfest Chateu Neuf
  Foto: Vegard Nekstad
 • Elina Krantz selger Stand up Norge

  Eier Elina Krantz selger humorselskapet Stand up Norge. Stand up Norge driver blant annet Latter i Oslo, og har en rekke av landets mest kjente komikere i stallen. Krantz startet selskapet i 1997, og selger det nå til All Things Live, melder DN.

  Elina Krantz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix