«Mammon» nominert til Emmy

Andre sesong av NRK-spenningsserien «Mammon» er en av fire nominerte til prestisjetung internasjonal dramapris.

Mammon 2: Hovedrollene i «Mammon II» innehas av Jon Øigarden og Laura Christensen

NOMINERT: Jon Øigarden og Laura Christensen i «Mammon II».

Foto: NRK

Det ble klart da International Emmy Awards i dag kunngjorde nominasjonene til årets internasjonale Emmy-priser.

«Mammon II» er nominert i klassen beste drama, der den kjemper mot australske «Wanted», brasilianske «Justiça» og japanske «Moriribito: Guardian of the Spirit».

Vinneren blir kunngjort under prisutdelingen i New York 20. november.

– Drama i verdensklasse

Ivar Køhn

VERDENSKLASSE: Dramasjef Ivar Køhn sier det betyr mye for NRK å norsk drama å være en av fire nominerte.

Foto: Ole Kaland, NRK / NRK

– Nå føler vi oss veldig glade! Dette er helt fantastisk for alle sammen her på dramaavdelingen, og sikkert i drama-Norge også. Dette er kjempegøy! utbryter NRKs dramasjef Ivar Køhn.

Han mener det er en stor fjær i hatten for både NRK og norsk dramaproduksjon å nå opp i konkurranse med TV-produsenter fra hele verden.

– Dette viser at NRK produserer drama i verdensklasse. Det å være én av fire nominerte betyr i praksis at Mammon er den ene serien som er valgt ut fra Europa, og når vi vet hva som er produsert i Europa siste år, er vi veldig, veldig stolte over bare å være nominert.

Nominerte fra 18 land

Den internasjonale Emmy-prisen deles ut i 11 kategorier, fra beste komedie til beste såpeopera. Prisen deles ut til programmer produsert og sendt utenfor USA.

Nominasjonene fordeler seg i år over 18 land, og dramasjefen innrømmer at han ennå ikke vet hvor hard konkurransen blir i dramaklassen.

– Jeg har ikke sett de andre seriene, men det er helt sikkert sterke prosjekter, sier Køhn.

Første sesong av «Mammon» ble sendt på NRK i 2014, og rettighetene er solgt til en rekke land som har laget eller planlegger egne versjoner av serien.

Dette er første gang en norskprodusert tv-serie konkurrerer om å vinne Emmy i kategorien drama.

I 2015 fikk Anneke von der Lippe en internasjonal Emmy for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som politietterforsker Helen Sikkeland i NRK-serien «Øyevitne».

Kulturstrøm

 • Nye verdsarv-stadar utpeikt

  Byen Nice, Tlaxcala-katedralen i Mexico, chilenske mumiar og eit eldgamalt solobservatorium i Peru er blant stadane som har fått verdsarvstatus. Unescos verdsarvkomité, som er samla til årsmøte i Fuzhou i Kina, gav tysdag og verdsarvstatus til historiske jødiske sentre i Tyskland og til ein del av grensa til det romerske imperiet.

 • Journalister angrepet i Kina

  - Over helga har et innlegg i sosiale medier, fra en del av Det kinesiske kommunistpartiet, oppfordret borgere til å poste informasjon om hvor BBC-medarbeidere som dekket flommene i Henan-provinsen befant seg, skriver BBC News' presseteam på Twitter.

  BBC forteller at journalister fra andre medehus har blitt konfrontert av en «sint folkemengde» på jakt etter BBCs medarbeidere.

  - Den kinesiske regjering må umiddelbart handle for å stanse disse angrepene, som fortsetter å sette utenlandske journalister i fare, skriver BBC.

  BBC News Press Team
  Foto: Utklipp fra Twitter
 • Pink hyller strandhåndballjentene

  Den amerikanske artisten Pink skriver på Twitter at hun er stolt av det norske kvinnelaget i strandhåndball, som har protestert mot trusepåbudet under konkurransene. Hun mener at det internasjonale håndballforbundet bør bøtelegges for sexisme, og tilbyr seg å betale den ilagte boten.

  Pink skriver om norsk strandhåndball på Twitter
  Foto: Skjermdump fra Twitter

Flere kulturnyheter