«Making a murderer»-aktor skriver bok

Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery, skriver bok der han vil fortelle sin side av saken.

Ken Kratz

UPOPULÆR: Ken Kratz representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery og Brendan Dassey.

Foto: Morry Gash / Ap/ntb scanpix

Steven Avery

FENGSLET: Steven Avery sitter, i likhet med sin nevø Brendan Dassey, fortsatt i fengsel.

Foto: AFP

Etter at Neflix publiserte dokumentaren «Making a Murderer», har rettssaken rundt Steven Averys påståtte mord på Theresa Halbach fått vanvittige mengder oppmerksomhet.

Både på sosiale medier og i tradisjonelle medier har serien skapt et voldsomt engasjement, og nesten 500.000 har skrevet under på et opprop på nett om å frikjenne Avery for mordet.

Nå vil Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken, skrive bok.

Ifølge The Telegraph er boken en reaksjon på den utbredte oppfatningen blant serien seere om at Avery-familien var ofre for et justismord.

Måtte gå av som statsadvokat

Få vil mene Kratz kom godt ut av «Making a murderer».

I den siste av totalt ti episoder blir det blant annet fortalt om hvordan Kratz måtte gå av som statsadvokat i 2010.

Grunnen var at han hadde sendt slibrige teksmeldinger til et 26 år gammelt offer i en familievoldsak, mens han prosederte som aktor mot hennes ekskjæreste.

Kratz-saken fikk veldig mye oppmerksomhet i USA, som sex-skandaler rundt personer høyt oppe i systemet ofte får. Det er uklart om dette temaet vil bli dekket i boken.

Kratz: – En stemme er glemt

Kratz mener dokumentaren lar være å fortelle om viktige bevis, en mening har har ytret flere ganger tidligere.

Advokaten fortalte tv-kanalen WBAY-TV at «en stemme er glemt på dette punktet i saken, og det er stemmen til Theresa Halbach».

Steven Avery

BLIR SITTENDE: Steven Avery har la inn forespørsel til fengselet han sitter i om å få se «Making a Murderer», men ble nektet.

Foto: MORRY GASH / Ap

Kulturstrøm

 • Få kvinnelege festivalartistar

  Kvinner utgjer berre ein femdel av artistane på festivalscenar, skriv Dagens Næringsliv. Bergenfest har rundt 55 artistar og band, der 25 % av desse har kvinner med ein framståande rolle i bandet. – Å stimulera til fleire kvinner i leiande posisjonar i bransjen og fleire kvinnelege låtskrivarar, er viktigare verkemiddel enn å telja talet på kvinner og menn på ein festivalscene, seier Frank Nes, dagleg leiar for Bergen live.

  Bergenfest 2018
  Foto: Bente Kristin Rundereim Kjøllesdal / NRK
 • Deilig drøy og dritmorsom

  «Rutete Ninja» (5) er rett og slett en fornøyelig fest av ballesparkende slapstick, grove vitser og en vond og spennende historie som treffer både hjertestrenger og lattermuskler, mener filmanmelder Sigurd VIk i sin anmeldelse.

  Rutete Ninja
  Foto: Nordisk Film Distribusjon
 • Nominert til pris

  Thea Hjelmeland er nominert til årets Bendiksenpris. Prisen er på 100.000 kroner og blir delt ut av GramArt, den største interesseorganisasjonen for artistar her til lands. Prisen blir delt ut den 29. august.

  Thea Hjelmeland
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix