Hopp til innhold

«Making a murderer»-aktor skriver bok

Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery, skriver bok der han vil fortelle sin side av saken.

Ken Kratz

UPOPULÆR: Ken Kratz representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery og Brendan Dassey.

Foto: Morry Gash / Ap/ntb scanpix

Steven Avery

FENGSLET: Steven Avery sitter, i likhet med sin nevø Brendan Dassey, fortsatt i fengsel.

Foto: AFP

Etter at Neflix publiserte dokumentaren «Making a Murderer», har rettssaken rundt Steven Averys påståtte mord på Theresa Halbach fått vanvittige mengder oppmerksomhet.

Både på sosiale medier og i tradisjonelle medier har serien skapt et voldsomt engasjement, og nesten 500.000 har skrevet under på et opprop på nett om å frikjenne Avery for mordet.

Nå vil Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken, skrive bok.

Ifølge The Telegraph er boken en reaksjon på den utbredte oppfatningen blant serien seere om at Avery-familien var ofre for et justismord.

Måtte gå av som statsadvokat

Få vil mene Kratz kom godt ut av «Making a murderer».

I den siste av totalt ti episoder blir det blant annet fortalt om hvordan Kratz måtte gå av som statsadvokat i 2010.

Grunnen var at han hadde sendt slibrige teksmeldinger til et 26 år gammelt offer i en familievoldsak, mens han prosederte som aktor mot hennes ekskjæreste.

Kratz-saken fikk veldig mye oppmerksomhet i USA, som sex-skandaler rundt personer høyt oppe i systemet ofte får. Det er uklart om dette temaet vil bli dekket i boken.

Kratz: – En stemme er glemt

Kratz mener dokumentaren lar være å fortelle om viktige bevis, en mening har har ytret flere ganger tidligere.

Advokaten fortalte tv-kanalen WBAY-TV at «en stemme er glemt på dette punktet i saken, og det er stemmen til Theresa Halbach».

Steven Avery

BLIR SITTENDE: Steven Avery har la inn forespørsel til fengselet han sitter i om å få se «Making a Murderer», men ble nektet.

Foto: MORRY GASH / Ap

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober