«Making a murderer»-aktor skriver bok

Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery, skriver bok der han vil fortelle sin side av saken.

Ken Kratz

UPOPULÆR: Ken Kratz representerte politiet i rettssaken mot Steven Avery og Brendan Dassey.

Foto: Morry Gash / Ap/ntb scanpix

Steven Avery

FENGSLET: Steven Avery sitter, i likhet med sin nevø Brendan Dassey, fortsatt i fengsel.

Foto: AFP

Etter at Neflix publiserte dokumentaren «Making a Murderer», har rettssaken rundt Steven Averys påståtte mord på Theresa Halbach fått vanvittige mengder oppmerksomhet.

Både på sosiale medier og i tradisjonelle medier har serien skapt et voldsomt engasjement, og nesten 500.000 har skrevet under på et opprop på nett om å frikjenne Avery for mordet.

Nå vil Ken Kratz, advokaten som representerte politiet i rettssaken, skrive bok.

Ifølge The Telegraph er boken en reaksjon på den utbredte oppfatningen blant serien seere om at Avery-familien var ofre for et justismord.

Måtte gå av som statsadvokat

Få vil mene Kratz kom godt ut av «Making a murderer».

I den siste av totalt ti episoder blir det blant annet fortalt om hvordan Kratz måtte gå av som statsadvokat i 2010.

Grunnen var at han hadde sendt slibrige teksmeldinger til et 26 år gammelt offer i en familievoldsak, mens han prosederte som aktor mot hennes ekskjæreste.

Kratz-saken fikk veldig mye oppmerksomhet i USA, som sex-skandaler rundt personer høyt oppe i systemet ofte får. Det er uklart om dette temaet vil bli dekket i boken.

Kratz: – En stemme er glemt

Kratz mener dokumentaren lar være å fortelle om viktige bevis, en mening har har ytret flere ganger tidligere.

Advokaten fortalte tv-kanalen WBAY-TV at «en stemme er glemt på dette punktet i saken, og det er stemmen til Theresa Halbach».

Steven Avery

BLIR SITTENDE: Steven Avery har la inn forespørsel til fengselet han sitter i om å få se «Making a Murderer», men ble nektet.

Foto: MORRY GASH / Ap

Kulturstrøm

 • Bergen tok storeslem i korps-NM

  Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.

  I 1. divisjon janitsjar tok Bergenskorpsene alle de tre første plassene og tapetserte pallen. Midtun Skoles Musikkorps vant, foran nabokorpset Skjold Skoles Musikkorps. Ulriken Janitsjar tok siste plassen på podiet.

  I 2. divisjon brass gikk Skodvin Skulemusikk til topps, med nyskrevet stykke av Kjetil Djønne.

 • Melder seg ut av organisasjon

  To av medlemmane i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, som blant anna deler ut Golden Globe, melder seg ut av organisasjonen.

  Dei omtaler organisasjonen som giftig, og seier dei vil starte ein konkurrerande organisasjon, skriv The Hollywood Reporter.

  HFPA har fått massiv kritikk, blant anna for å ha lite mangfald i medlemsmassen og for å ha økonomiske bindingar med enkelte av dei som blir nominerte til prisen.