NRK Meny
Normal

«Lucifers by»

En bombeeksplosjon rammer Stortinget og mange menneskeliv går tapt. Politikvinnen Maja Kolt etterforsker saken og finner spor ikke bare til gjerningsmennene, men også til sin egen fortid.

Maja Kolt må løse en vanskelig oppgave
Foto: Ole Kaland/iStockfoto / NRK

Oslo brenner. Mange er døde og såret etter et terrorangrep på Stortinget.

Terrorgruppen Guds Nåde tar på seg skylden. Etterforsker Maja Kolt prøver å finne ut mer om saken, sammen med partneren sin Rikard Haugli.

Mystiske Lucifer

Et tips fører til at de pågriper den unge Ole Sirdal på hybelen hans. Der er det en person til. Lucifer. Hvem er han egentlig, og hvem er den eldre damen som oppsøker Maja på politistasjonen og sier hun har opplysninger?

«Lucifers by» skulle opprinnelig hatt premiere i september i år, men ble tatt av sendeskjemaet på grunn av de sterke parallellene til det som skjedde i Norge 22. juli.

Hørespillet fikk rosende omtale og en andreplass i prestisjetunge Prix Europa i oktober, i kategorien radiodrama.

Møt skuespillerne på Norli 3. desember

Lørdag 3. desember kan du møte skuespillerne Jannike Kruse og Lasse Kolsrud på Norli bokhandel i Oslo. De spiller scener fra hørespillet, det blir lytteeksempler og muligheter til å diskutere produksjonen med teamet bak.

Om produksjonen

«Lucifers by» - en kriminalserie i tre episoder
Av:
Vegard Steiro Amundsen
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Produsent: Mette Sapiraa
Produksjonsleder: Evy Finholt
Komponist: Marius Christiansen
Lyddesign: Erki Harlvorsen
Regi: Else Barratt-Due

Kulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: