Hopp til innhold

«Lucifers by»

En bombeeksplosjon rammer Stortinget og mange menneskeliv går tapt. Politikvinnen Maja Kolt etterforsker saken og finner spor ikke bare til gjerningsmennene, men også til sin egen fortid.

Maja Kolt må løse en vanskelig oppgave
Foto: Ole Kaland/iStockfoto / NRK

Oslo brenner. Mange er døde og såret etter et terrorangrep på Stortinget.

Terrorgruppen Guds Nåde tar på seg skylden. Etterforsker Maja Kolt prøver å finne ut mer om saken, sammen med partneren sin Rikard Haugli.

Mystiske Lucifer

Et tips fører til at de pågriper den unge Ole Sirdal på hybelen hans. Der er det en person til. Lucifer. Hvem er han egentlig, og hvem er den eldre damen som oppsøker Maja på politistasjonen og sier hun har opplysninger?

«Lucifers by» skulle opprinnelig hatt premiere i september i år, men ble tatt av sendeskjemaet på grunn av de sterke parallellene til det som skjedde i Norge 22. juli.

Hørespillet fikk rosende omtale og en andreplass i prestisjetunge Prix Europa i oktober, i kategorien radiodrama.

Møt skuespillerne på Norli 3. desember

Lørdag 3. desember kan du møte skuespillerne Jannike Kruse og Lasse Kolsrud på Norli bokhandel i Oslo. De spiller scener fra hørespillet, det blir lytteeksempler og muligheter til å diskutere produksjonen med teamet bak.

Om produksjonen

«Lucifers by» - en kriminalserie i tre episoder
Av:
Vegard Steiro Amundsen
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Produsent: Mette Sapiraa
Produksjonsleder: Evy Finholt
Komponist: Marius Christiansen
Lyddesign: Erki Harlvorsen
Regi: Else Barratt-Due

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober