«Lucifers by»

En bombeeksplosjon rammer Stortinget og mange menneskeliv går tapt. Politikvinnen Maja Kolt etterforsker saken og finner spor ikke bare til gjerningsmennene, men også til sin egen fortid.

Maja Kolt må løse en vanskelig oppgave
Foto: Ole Kaland/iStockfoto / NRK

Oslo brenner. Mange er døde og såret etter et terrorangrep på Stortinget.

Terrorgruppen Guds Nåde tar på seg skylden. Etterforsker Maja Kolt prøver å finne ut mer om saken, sammen med partneren sin Rikard Haugli.

Mystiske Lucifer

Et tips fører til at de pågriper den unge Ole Sirdal på hybelen hans. Der er det en person til. Lucifer. Hvem er han egentlig, og hvem er den eldre damen som oppsøker Maja på politistasjonen og sier hun har opplysninger?

«Lucifers by» skulle opprinnelig hatt premiere i september i år, men ble tatt av sendeskjemaet på grunn av de sterke parallellene til det som skjedde i Norge 22. juli.

Hørespillet fikk rosende omtale og en andreplass i prestisjetunge Prix Europa i oktober, i kategorien radiodrama.

Møt skuespillerne på Norli 3. desember

Lørdag 3. desember kan du møte skuespillerne Jannike Kruse og Lasse Kolsrud på Norli bokhandel i Oslo. De spiller scener fra hørespillet, det blir lytteeksempler og muligheter til å diskutere produksjonen med teamet bak.

Om produksjonen

«Lucifers by» - en kriminalserie i tre episoder
Av:
Vegard Steiro Amundsen
Dramaturg: Gunhild Nymoen
Produsent: Mette Sapiraa
Produksjonsleder: Evy Finholt
Komponist: Marius Christiansen
Lyddesign: Erki Harlvorsen
Regi: Else Barratt-Due

Kulturstrøm

 • Northug skal lage TV-underholdning

  Petter Northug har inngått en avtale med TV2 når han legger opp som skiløper. Han kommer til å jobbe med programinnhold. – Ja, sa programredaktør Jarle Nakken i TV2 da Kampanje spurte om Northug kommer til å jobbe med ren underholdning. Nakken mener at skiløperen har vist egenskaper som helt klart er interessante for TV-kanalen. Northug har allerede entret den kulturelle arenaen med boka «Min historie», som topper bestselgerlista for sakprosa denne uka.

  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Frank Ocean åpner Insta for fans

  Rapper, låtskriver og produsent Frank Ocean åpnet Instagramkontoen sin for fansen i dag med et enkelt baris-bilde. Kontoen ble oppretta i mai i fjor og har vært privat inntil nå, skriver Pitchfork. Fra i dag kan fans også se alle de drøyt 300 bildene av intern humor, venner, konserter og fester. Her kan du lese deg opp på gamle dager med anmeldelser ++.

  View this post on Instagram

  Welcome

  A post shared by @ blonded on