«Lindmo» og «Nytt på nytt» forlenger vårens sesong

Folk har behov for underholdning og å kunne le i koronaens tid. Det er én av grunnene til at NRK har bestemt seg for å forlenge to av programmene i den såkalte «Gullrekka».

Programleder Anne Lindmo

FORLENGER: Nå forlenger gullrekka på NRK vårsesongen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Vi ser på programmenes høye seertall at det er behov blant folk for underholdning og for å le litt også, i den krevende situasjonen vi er i nå. Og kanskje også se med et skråblikk på nyhetene, sier fungerende redaktør for underholdningsavdelingen Christina Rezk Resar.

Hun mener tilbakemeldinger og seertall viser hvor viktig det er å ha arenaer der vi kan møtes som ikke er rene nyhetsflater.

Markus holder konsert for alle som må holde seg hjemme i karantene eller hjemmekontor pga Koronaviruset.

Markus holder konsert for alle som må holde seg hjemme i karantene eller hjemmekontor pga Koronaviruset.

Seertopp etter koronapandemien

«Gullrekka» på NRK har alltid vært et flaggskip for NRK i helgen. På grunn av koronaepidemien må programmene nå spilles inn uten publikum.

Det har ikke dempet entusiasmen i TV-stuene i de tusen hjem.

Ifølge tall fra NRKs analyseavdeling har nemlig allerede gode seertall før pandemien, blitt enda bedre etter at koronaen kom til Norge.

Før pandemien har årets utgaver av «Lindmo» og «Nytt på nytt» hatt henholdsvis 669.000 og 924.000 seere i snitt per sending. Etter koronautbruddet har «Lindmo» hatt i gjennomsnitt 771.000 seere, mens «Nytt på nytt» har hatt 1.041.000 seere.

– Dette er produksjoner som lar seg gjennomføres med de restriksjonene som gjelder, så vi bidrar der vi kan. Vi er utrolig stolte over at både Lindmo, Kåss til kvelds og Nytt på nytt har klart å levere så gode programmer under disse forholdene, sier Resar.

Markus Neby har sammen med artist-Norge laget en flott versjon av «Se ilden lyse».

Markus Neby har sammen med artist-Norge laget en flott versjon av «Se ilden lyse».

TV2 endrer ikke sendeskjema

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 sier til NRK at de ikke har planer om lignende grep for sine programmer.

– Vi har foreløpig ingen planer om å forlenge sesongen på noen av våre programmer, men gjør løpende vurderinger sett i lys av situasjonen fremover, skriver Rønningen i en e-post.

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.