Hopp til innhold

«Lindmo» og «Nytt på nytt» forlenger vårens sesong

Folk har behov for underholdning og å kunne le i koronaens tid. Det er én av grunnene til at NRK har bestemt seg for å forlenge to av programmene i den såkalte «Gullrekka».

Programleder Anne Lindmo

FORLENGER: Nå forlenger gullrekka på NRK vårsesongen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Vi ser på programmenes høye seertall at det er behov blant folk for underholdning og for å le litt også, i den krevende situasjonen vi er i nå. Og kanskje også se med et skråblikk på nyhetene, sier fungerende redaktør for underholdningsavdelingen Christina Rezk Resar.

Hun mener tilbakemeldinger og seertall viser hvor viktig det er å ha arenaer der vi kan møtes som ikke er rene nyhetsflater.

Markus holder konsert for alle som må holde seg hjemme i karantene eller hjemmekontor pga Koronaviruset.

Markus holder konsert for alle som må holde seg hjemme i karantene eller hjemmekontor pga Koronaviruset.

Seertopp etter koronapandemien

«Gullrekka» på NRK har alltid vært et flaggskip for NRK i helgen. På grunn av koronaepidemien må programmene nå spilles inn uten publikum.

Det har ikke dempet entusiasmen i TV-stuene i de tusen hjem.

Ifølge tall fra NRKs analyseavdeling har nemlig allerede gode seertall før pandemien, blitt enda bedre etter at koronaen kom til Norge.

Før pandemien har årets utgaver av «Lindmo» og «Nytt på nytt» hatt henholdsvis 669.000 og 924.000 seere i snitt per sending. Etter koronautbruddet har «Lindmo» hatt i gjennomsnitt 771.000 seere, mens «Nytt på nytt» har hatt 1.041.000 seere.

– Dette er produksjoner som lar seg gjennomføres med de restriksjonene som gjelder, så vi bidrar der vi kan. Vi er utrolig stolte over at både Lindmo, Kåss til kvelds og Nytt på nytt har klart å levere så gode programmer under disse forholdene, sier Resar.

Markus Neby har sammen med artist-Norge laget en flott versjon av «Se ilden lyse».

Markus Neby har sammen med artist-Norge laget en flott versjon av «Se ilden lyse».

TV2 endrer ikke sendeskjema

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 sier til NRK at de ikke har planer om lignende grep for sine programmer.

– Vi har foreløpig ingen planer om å forlenge sesongen på noen av våre programmer, men gjør løpende vurderinger sett i lys av situasjonen fremover, skriver Rønningen i en e-post.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober