NRK Meny
Normal

«Lego»-regissører lager TV-serie om «Serial»

Christopher Miller og Phil Lord har sikret seg rettighetene til å adaptere podkastfenomenet for skjermen.

Chris Miller og Phil Lord

VINNERLAG: Chris Miller og Phil Lord har på få år markert seg som et solid regiduo. Nå skal de etter planen gjøre «Serial» til serie.

Foto: Scott Roth / Ap

Radarparet Christopher Miller og Phil Lord har på få år etablert seg som et av Hollywoods sikreste kort, med kritiker- og kassasuksesser som «21 Jump Street» og «Legofilmen» på CV-en.

Nå vil de bringe NPRs podkast-fenomen «Serial» til TV-skjermen, melder Deadline Hollywood.

Blir med bak kulissene

Serien skal gi et innblikk bak kulissene i redaksjonen som skapte podkastfenomenet, men vil etter alt å dømme ikke handle om drapssaken fra 2000, der Adnan Syed ble dømt for drapet på ekskjæresten Hae Min Lee.

Sarah Koenig

PRISVINNER: Produsent og programleder Sarah Koenig med Peabody-prisen hun og redaksjonen vant for «Serial».

Foto: Jemal Countess / Afp

Sarah Koenig og Julie Snyder, som produserte podkasten for radiokanalen WBEZ, blir med på laget som medprodusenter.

– Chris og Phil har en uventet tilnærming til historiefortelling, og det appellerer til oss i Serial. Å utvikle en serie med dem er spennende fordi vi føler at vi snakker samme språk, bare at de er smartere enn oss, sier Snyder til nettstedet.

– Besatt av podkasten

Sjef for produksjonsselskapet Fox 21 Television Studios, Bert Salke, forteller at han lenge har drømt å bringe «Serial» til skjermen.

– Helt fra første uke var alle ved Fox 21 TV besatt av podkasten, sier Salke til Deadline.

Nå begynner jakten på en manusforfatter som kan omarbeide podkastserien til en dramatisert historie.

– Vi er sikre på at vi vil tiltrekke oss en spektakulær manusforfatter og gleder oss til å pitche serien til distributører innen kort tid, sier Salke.

Umiddelbar suksess

«Serial» ble en nesten umiddelbar suksess da serien premierte høsten 2014, og ble raskt den mest nedlastede podkasten på Itunes.

Tidligere i år kunne produsentene innkassere den prestisjetunge Peabody-prisen, som for første gang ble tildelt en podkast.

Regi-duoen Miller og Lord står også bak TV-serien Last Man on Earth, og skal etter planen regissere filmen om Star Wars-helten Han Solos unge år, som etter planen kommer på kino i 2018.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK