«Laura»

Laura Hunt er død. Et haglskudd i ansiktet har utslettet skjønnheten og livslysten som fikk menn til å forelske seg i henne og kvinner til å misunne henne.

Laura (illustrasjonsbilde)
Foto: coulorbox.com

Men hvem drepte Laura? Og hvem var hun – egentlig? Hva var det med henne som gjør at hun, etter sin død, klarer å fylle en mann som aldri har møtt henne med besettelse?

Et klassisk detektivmysterium

I tillegg til å være et klassisk detektivmysterium bye «Laura» på den underligste kjærlighetshistorie i kriminallitteraturen. Mange vil også huske den som en av de mest stilsikre og stemingsfulle kriminalfilmene fra 1940-tallet.

Fjerde episode:

«Denne politimannen – hva visste han, hva tenkte han, hva mistenkte han? Jeg hadde ikke trodd jeg noen gang skulle bli redd Mark McPherson, men jeg var det nå, redd for tankene hans, for hensiktene hans. Men hva kunne jeg gjøre? Holde masken…»

Kriminalserie i fire deler av Vera Caspary.

Dramatisert av: Peter Eton
Oversatt av: Elisabeth Thames
Produksjonsleder: Inger Gjelsvik.
Lyddesign: Erki Halvorsen
Regi: Bab Christensen

De som er med

Mark Mcpherson: Bjørn Skagestad
Laura Hunt:
Ellen Horn
Waldo Lydecker:
Jan Hårstad
Shelby Carapenter:
Ole-Jørgen Nilsen
Bessie:
Aud Schønemann

Sendt første gang i 1989

Kulturstrøm

 • Skal lage nytt studioalbum

  Coldplay skal jobbe med et nytt album neste år, ifølge Mat Whitecross som er regissøren bak filmen «A Head Full Of Dreams», som forteller den 20 år lange historien om bandet, melder underholdningsnettstedet NME. – De har hatt pause i år, noe de ikke har for vane, sier Whitecross til nettstedet. Det nye studioalbumet blir Coldplays åttende.

  Coldplay
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP
 • Filmanmeldelse: Rafiki

  Den Kenyanske filmen Rafiki ble først bannlyst i hjemlandet, der likekjønnede forhold er straffbart med opptil 14 års fengsel. Dette understreker bare temaet i denne historien, som er en varm og øm fortelling om homofil kjærlighet som blir møtt av samfunnet på brutalt vis, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Rafiki
  Foto: Europafilm