«Lang dags ferd mot natt» på tv

Riksteaterets «Lang dags ferd mot natt» med Liv Ullman går for fulle hus over hele landet. Nå tar NRK teaterstykket til skjermen.

Liv Ullmann Bjørn Sundquist

Fikk du ikke tak i billetter til «Lang dags ferd mot natt»? Ikke fortvil, forestillingen sendes på NRK påsken 2011.

Foto: Omar Sejnæs / NRK

De har besøkt blant annet Røros, Melhus, Steinkjer, Stjørdal, Sogndal og Fagernes. Og overalt hvor de kommer blir de hyllet av pressen, etter en utsolgt forestilling.

Folk ser ikke ut til å få nok av Liv Ullman, Bjørn Sundquist, Pål Sverre Valheim Hagen, Victoria Winge og Anders Baasmo Christiansen i teaterstykket «Lang dags ferd mot natt».

Og hyllingsferden er ikke over. Riksteatret besøker til sammen 50 steder over hele landet, i tillegg til at forestillingen også spilles på Nationaltheatret, Den Nationale Scene og Dramaten i Stockholm etter turnéen.

NRK-produksjon

Ellen Horn

Ellen Horn

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Alle forestillingene er utsolgt, men fortvil ikke om du ikke fikk tak i billetter. Nå skal NRK Drama produsere suksessforestillingen for tv. I går ble kontrakten underskrevet. Om noen få måneder kan du se Liv Ullmans comeback på teaterscenen i din egen stue. Teatersjef Ellen Horn er selvsagt veldig fornøyd.

– Som sjef for Riksteatret er jeg veldig gla for å få den henvendelsen fra NRK om muligheten til å lage en TV-versjon. Jeg er også veldig gla på vegne av publikum over hele landet, mange har måttet gi opp å få billetter.

– Men blir teatergleden liker stor på tv som på scenen?

– Det blir nok ikke det samme som å sitte i salen, men det blir iallefall en trøst for de mange som ikke har fått sett det i teatret.

Dokumentar

Hege Duckert

Hege Duckert

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kultursjef Hege Duckert synes det er ekstra hyggelig at NRK får muligheten til å vise stykket til neste år.

– Vi synes det er fryktelig stas. Dette er en forestilling som det har vært knyttet store forventninger til. De har blitt infridd. Det betyr at vi kan bidra til at veldig mange mennesker kan få se en god forestilling. Det er en helt klar oppgave for NRK.

Men dette er ikke det eneste seerne får oppleve.

– Vi har fulgt hele produksjonen, og lager en dokumentar som følger hele instuderingen av rollene og går ganske tett på skuespillerene rundt hvordan de har opplevd å jobbe med Eugene O’Neills tekst.

– Og når kan seerne få nyte «Lang dags ferd mot natt» hjemme i stua?

– Det skal sendes i påsken 2011.

"Lang dags ferd mot natt"

Teaterforesillingen «Lang dags ferd mot natt» er utsolgt over hele landet.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Kulturstrøm