«Kongen» detronisert - igjen

Også rapperen Jay-Z har klart å slå en gammel rekord som Elvis Presley hadde.

Jay-Z

Jay-Z er nå den soloartisten med flest førsteplasser på Billboard 200.

Foto: Gary He / AP

Elvis Presley

Elvis Presley var «Kongen» av albumtopper. Nå er han også på dette feltet blitt detronisert.

Foto: BETTMANN / REUTERS

Lydverkets anmeldelse av

«American Gangster»: Best på dop

Les også: Garth Brooks er den nye «Kongen»

Rapperen Jay-Z klatrer nok en gang til toppen av Billboard 200 med et album. Det er tiende gang han gjør det, og dermed har også han gått forbi den gamle «Kongen» - Elvis Presley.

Først detronisert som mestselgende

For en drøy uke siden meldte vi om coutryartisten Garth Brooks som har gått forbi Elvis på lista over tidenes mestselgende soloartister . Men denne gangen dreier det seg altså om antallet topp-plasseringer på albumlista.

Jay-Zs album «American Gangster» debuterer denne uka på toppen av lista med 425.00 solgte kopier i USA, i følge Billboard.com .

Dermed har rapperen også detronisert Elvis Presley. Det er kun The Beatles som har hatt flere førsteplasser på Billboard Topp 200 – med hele 19.

Alle åtte til topps

Siden 1998 har alle åtte studioalbum fra Jay-Z gått helt til topps på lista, i tillegg til samarbeidsalbumene «Collision Course» (samarbeid med Linkin Park) og «Unfinished Business» (samarbeid med R. Kelly).

Dermed dytter Jay-Z the Eagles «Long Road Out of Eden» ned på andreplass mens Garth Brooks’ «The Ultimate Hits» debuterer - «bare» på en tredjeplass.

Kulturstrøm

  • Radioteatret lager «Snøsøster»