«Jokeren»

En morgen leser Hans Georg Windelband sin egen dødsannonse i Aftenposten.

Jokeren
Foto: Coulorbox.com

Windelband abonnerer ikke på avisen. Men noen har lagt den utenfor døra hans. Og når han leser den, finner han den makabre annonsen.

2. episode: V for Viktor

Windelband er Frognergutt, født av velstående foreldre som gikk fallitt. Han er også et ekte barn av frihetsbølgen fra 1968, den som kulminerte med frikonserten på St. Hanshaugen i 1971.

Øl og marsipankake

Siden ble det for ham som for mange andre stoff, kriminalitet, nedtur og fengsel.

Nå bor han stille og bortgjemt, hans eneste lyst til livet er calvados og øl og marsipankake, de siste helst sammen, og hans eneste venn er den røslige Slakter'n.

Lyver

Men, som du allerede har skjønt: Annonsen lyver. Windelband lever! Og likevel står det i avisen at han plutselig gikk bort den 15. februar og at han på denne dagen skal bisettes i Vestre krematorium.

Hva skal han gjøre? Kjøpe seg svart dress? Og prøve å finne ut hvem det var som døde i hans navn og hvordan og hvorfor? Og hva hester, Dantes gudommelige komedie og en joker med klingende bjeller har med det hele å gjøre?

Bygger på romanen

Lars Saabye Christensen har bygget sin kriminalserie Jokeren på romanen med samme tittel. Men dette er mer enn en dramatisering, den aller største delen av teksten er ny, personer er tatt ut og andre satt inn, og slutten er annerledes enn i boken.

Men historens røde tråd er den samme: Vi følger Windelband gjennom kampen mot å oppklare sin egen død, i denne bisarre thrilleren fra Oslos mørke underverden, så vel som beste vestkant.

Windelband - Ingar Helge Gimle
Slaktern - Sverre Wilberg
Malvin - Rolf Søder
Antikvitetshandler - Ole Jørgen Nilsen
Knarklangeren Frik - Nils Vogt
Jensine - Randi Nordby

Regi: Nils Nordberg

”Jokeren” av Lars Saabye Christensen er en historie helt utenom det vanlige. Stykket ble første gang sendt i 1987.

Kulturstrøm

  • Ukens beste låter

    Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. NRK P3 er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke. Her er ukas «Best akkurat nå»

    Arctic Monkeys
    Foto: Presse